Parry: -Salg før kjøp om det ikke blir CL!

LFC må selge før det blir aktuelt med kjøp dersom det ikke blir CL neste sesong. Nye transferrykter.

Poengtap mot Everton i morgen kan være kroken på døra for kampen om den særdeles viktige fjerdeplassen i Presmier League. Rick Parry sier at dersom Liverpool mislykkes i å kvalifisere seg for Champions League vil det få alvorlige økonomiske konsekvenser, og kanskje må Anfield-klubben til og med ty til salg av spillere før forsterkninger komme motsatt vei. Chief Executive Parry uttalte i går at klubben vil gå glipp av £15M om man ikke er å finne i den gjeve turneringa til høsten. ”Enkelte av spillerne vi har i kikkerten vil bli relativt dyre. Mye vil avhenge av hvor vi ender opp på tabellen og om vi kvalifiserer oss til CL eller ikke. Det vil ha enormt mye å si dersom vi mislykkes, det er ikke noen vits i å legge skjul på det”, sier Parry og legger til at forsterkninger uansett vil komme inn. ”Vi må huske at vi allerede har en stor tropp. Det handler ikke om å gjøre den enda større, vi skal forbedre kvaliteten. Nå har vi ’cover’ i alle posisjoner og derfor vil vi ikke ha for mange spillere da de ikke kommer til å få spille. Men det vil komme noen inn så vel som ut”, påpeker Rick Parry.

Det går ikke en dag uten at Gerard Houllier og Liverpool blir satt i forbindelse med nye spillere, og Rick Parrys uttalelser har ført til intense spekulasjoner om hva som kommer til å skje på Anfield til sommeren. Den engelske avisa the Guardian skriver i dag at Brasilianske Savio kan komme på free transfer til sommeren. I et møte med Savios agent før jul skal Houllier ha gjort det klart at han er interessert i 29-åringen som er på utlån fra Real Madrid til Bordeaux denne sesongen. Venstrekanten har imidlertid ikke kommet til enighet med spanjolene om kontrakten, mens Bordeaux skrev under på en klausul i forbindelse med låneavtalen som sier at klubben må betale nærmere £10M ved en eventuell overgang. Spilleren var lenge ønsket av Chelsea som for 18-måneder siden var villige til å legge £10M på bordet for Savio som har 22 landskamper for Brasil.

Midtbanelegenden Ronnie Whelan tror lokaloppgjøret i morgen er akkurat det som skal til for å tenne Liverpool. ”Bortsett fra Celtic-kampene har ikke Liverpool hatt mye spennende siden Ligacupfinalen. Dette kan være akkurat den rette type kamp de trenger for å komme tilbake i form. Dersom de vinner vil ikke ting se halvparten så dårlig ut”, påpeker Whelan som likevel er lett bekymret over Henchoz og Hyypias fravær. ”Med Henchoz og Hyypia ute kan Rooney fort bli den avgjørende faktoren. Men når du ser på midtbanen så bør Gerrard, Murphy og Hamann kjøre over spillere som Gravesen og Pembridge”, håper Whelan. Både El-Hadji Diouf og Danny Murphy er tilgjengelige igjen for Liverpool i forkant av morgendagens kamp etter at duoen har vært ute med skader.

Unggutten Jon Otsemobor som debuterte for Liverpool mot Southampton i ligacupen denne sesongen, har forlenget låneavtalen med Hull City til ut sesongen. Høyrebacken har tegnet seg på scoringslista tre ganger på fire kamper for Hull som trenes av Peter Taylor.

U19-laget skal delta i en 12-lags turnering i Düsseldorf denne helga, mens Liverpools U17 gutter drar til Østerrike for å forsvare fjorårets seier i den prestisjefylte Vorelburg Easter-turneringa. Dave Shannon har en tropp på 18 spillere født i 1986 og senere. The Reds skal møte vertenes landslag i morgen, før det blir to kamper med omganger på 30-minutter mot USA og Stuttgart søndag. Manchester United, Besiktas, Japan og et lokalt lag danner den andre gruppa, og sluttspillet avvikles på mandag.