Plan B: Harry Kewell?

Kewell inngår trolig i Houlliers plan B, dersom han ikke får napp på Duff. Everton vurderer Berger? Marsh legger opp.

Når transfervinduet åpnes neste måned har Gérard Houllier allerede gjort det klart at Blackburns Damien Duff (9 ligamål på 26 kamper) står høyt på ønskelista. Liverpool-manageren har imidlertid et mer begrenset transferbudsjett å forholde seg til enn han hadde håpt på – etter at de røde ikke klarte å sikret seg kvalifiseringsplassen i Champions League. Avhengig av hvem andre som kaster seg inn i kampen om irens signatur, og hvilke lønnskrav midtbanespilleren kommer med, kan franskmannen bli tvunget til å vurdere andre såkalte breddespillere. Duff signerte i fjor under en treårskontrakten, og vil derfor bli dyr å kjøpe ut i Blackburn. Leeds-spilleren Harry Kewell (14 mål på 31 ligakamper) skal figurere på listen merket med ”Plan B”. Den australske landsspilleren har tidligere antydet at han ønsker seg til Italia eller Spania. Han vil uansett bli atskillig billigere enn Duff, i og med at han kun har et år igjen av kontrakten sin på Elland Road. Leeds er fortsatt avhengig av å få ned lønnskostnadene, samt hente inn penger på transfermarkedet i løpet av sommeren.

 

Evertons manager David Moyes vil i løpet av uken få presentert sitt transferbudsjett av styret i klubben. Først da vil han kunne ta en avgjørelse på om hvorvidt Patrik Berger er av virkelig interesse for de blå i byen. Paddy er Bosmanspiller, men vil trolig kreve minst samme lønn som han har på Anfield ved en eventuell overgang til Goodison. Etter det vi skjønner er tsjekkeren interessert i å kunne fortsette å bo i Liverpool, og jakter derfor en klubb i den delen av England.

 

Mike Marsh har bestemt seg for å legge støvlene på hylla etter å ha spilt Accrington Stanley opp i Nationwide Conference i vår. Han fikk med seg 100 kamper på Anfield fra 1988 til 1993 og har siden tjent klubber som West Ham, Coventry, Galatasaray, Southend, Kidderminster, Boston og Southport.