Referat fra dagens pressekonferanse

Liverpool.no var tilstede på dagens pressekonferanse på Melwood hvor Gerard Houllier snakket om skadesituasjonen og forspranget til de tre beste.

Kirkland tilbake

Det var en usedvanlig humørfylt Gerard Houllier som møtte pressen tidligere i dag. LFC-sjefen brukte naturlig nok mye tid på å oppdatere media på skadesituasjonen som han karakteriserer som "uvanlig". Dietmar Hamann, Milan Baros, Jamie Carragher og Danny Murphy er alle ute i lang tid, mens Houllier kan glede seg over at Chris Kirkland er tilbake i trening etter skadeavbrekket.

- Chris Kirkland trente for første gang i går og deltok også på dagens trening, men han trenger matchtrening før han igjen er aktuell for førstelaget. Patrice Luzi (bildet) fikk nylig et spark i ribbeina, men forhåpentligvis er han klar slik at han kan sitte på benken mot Arsenal, informerer Houllier.

Det er ventet at Kirkland starter comebacket sitt allerede til uka i reservelagets bortekamp mot Wolverhampton Wanderers. Dersom Luzi må kaste inn håndkledet får U19-keeper Paul Harrison sin debut på benken for førstelaget som cover for Jerzy Dudek.

Anfield-bossen kunne også fortelle at Stephane Henchoz fikk en liten reaksjon etter å ha gjennomført 90 minutter for reservelaget tidligere denne uka, men at sveitseren er i fin form og kjemper om plass i troppen. Bruno Cheyrou har dessuten slitt med en vond rygg den siste tiden, og begynner ikke løpetrening før tidligst neste uke.

Lettet over Gerrard

Steven Gerrard uttalte i går at han ønsker å signere en ny avtale med Liverpool. Det var god musikk i Gerard Houlliers ører.

- Steven vet at vi ønsker at han bli værende, mens vi vet at han selv vil bli her. Det var gode nyheter at han uttalte det offentlig, men vi har ingen tidsfrist på at avtalen blir skrevet under. Selvsagt hadde det vært best at det skjedde så fort som mulig, påpeker Houllier.

Forstsatt langt igjen til de beste

Ved tidligere anledninger har Gerard Houllier sagt at Manchester United og Arsenal er i en klasse for seg selv i Premier League. Til tross for et skuffende resultat forrige helg mot Charlton har Liverpool hevet seg betraktelig særlig framover på banen innledningsvis i årets sesong, og på pressekonferansen fikk Houllier derfor spørsmål om avstanden til de beste hadde blitt kortet ned. Manageren gav imidlertid uttrykk for at det forsatt er langt igjen til de tre beste.

- I starten av sesongen hadde en av avisene undersøkt hvilket lag som har den yngste stallen. De fant ut at det var Liverpool og Tottenham. Derfor mener jeg at vi trenger mer modenhet og erfaring. Dersom vi hadde hatt det mot Charlton så er jeg ikke i tvil om at vi hadde vunnet. Denne prosessen kan fort ta et par tre år. Vi er et lag med offensiv holdning, men det er lett å glemme det defensive. Når vi snakker om våre forbedringer er det uansett nødvendig å tenke på at også de øvrige lagene hever seg. Konkurransen blir stadig hardere, og nå spiller den finansielle rollen en meget stor del, poengterer franskmannen som ført og fremst ivrer etter å komme tilbake blant de fire beste.

- Kampen mot Arsenal er viktigst for oss. Nå skal vi kjempe oss tilbake som en av de fire beste lagene så fort som mulig, så går vi videre derfra. Hadde vi vunnet i London sist søndag hadde vi vært nummer fire, så derfor var det ekstra skuffende, avslutter Gerard Houllier.