Reservene tapte mot Sunderland

Et straffespark fra Bernard Diomède var ikke nok til at reservene tok poeng mot Sunderland.

Liverpool-Sunderland 1-3 (0-1)

Mål: 0-1 John Oster (39), 1-1 Bernard Diomède str (49), 1-2 Keith Graydon (55), 1-3 Keith Graydon (90)

Liverpool: Pegguy Arphexad, Abel Xavier, Markus Babbel, Stephen McNulty, David Raven, (Stephen Vaughan 46) Jon Otsemobor, Igor Biscan, Bruno Cheyrou (John Welsh 56), Bernard Diomède, Mark Smyth, Milan Baros (Robbie Foy 62)  Res: Patrice Luzi (GK),Zak Whitbread

Sunderland (tropp): Ingham, Dickman, Capper, Varga, Clark, Medina (Peeters 67), Oster  (Davidson 89), Graydon, Atkinson, Flynn, Black  Res: Straker, Shippen, Sullivan

Sunderland ledet noe flatterende 1-0 etter en kjempescoring av den tidligere Everton-spilleren John Oster i 1.omgang, etter at Liverpool ikke hadde tatt godt nok vare på sine muligheter.  De første 45 minuttene var friske, og hvor hjemmelaget spilte stort sett bra fram til motstanderens 16-meter.  Etter pause kom det to mål i løpet av de ti første minuttene, før kampen døde mer og mer hen inntil bortelaget avgjorde definitivt med et tredje mål på overtid.  Tatt i betraktning av 2.omgangen var det ikke så mye å si på at gjestene kunne ta med seg alle poengene hjem til nordøst, selv om seieren nok var på et mål for mye.  Sunderland ligger helt i toppsjiktet av reserveligaen og de har flere lovende unggutter ved siden av mer rutinerte spillere som Varga og Oster, og i dag var de først og fremst vassere foran mål enn det Liverpool var.

Høydepunkter 1 omgang:

5 min – Sunderland burde ha utnyttet bedre en feil fra Abel Xavier, men Markus Babbel fikk ryddet opp.

6 min – Liverpool og Milan Baros går nesten rett i angrep, men tsjekkeren burde ha fått mer ut av situasjonen.

9 min – Sunderland spiller seg nesten igjennom i midten, men Xavier og Babbel ordner opp i samarbeid.

12 min – Xavier har trøbbel igjen, men Liverpools forsvar får avverget.  Ballen går rett til Otsemobor, og videre til Diomède på motsatt kant.  Franskmannen spiller fram Mark Smyth, men unggutten for ikke dreis på avslutningen som går svakt rett på keeper.  Godt angrep av LFC helt fram til avslutningen.

14 min – Biscan og Otsemobor kombinerer fint ute på høyresida, men kroatens avslutning fra 15 meter står ikke i stil med forarbeidet.

16 min – En glimrende tackling av Stephen McNulty (bildet) hindrer en farlig sjanse til Sunderland.

20 min – Sunderland med et pent angrep, men Xavier stopper bra ved 16-meteren.

28 min – Baros vender opp på midten, blir lagt ned men Bruno Cheyrou får fordel.  Franskmannen finner Smyth som igjen avslutter rett på keeper.

33 min – Varga header inn en corner, men blir avblåst for å ha klatret på Babbel.

34 min – Et godt angrep av Liverpool hvor Diomède dribler to mann etter å ha fått ballen fra Baros.  Innlegget går via forsvaret og ut til Milan som kliner til fra 16-meteren.  Et godt skudd blir enda bedre reddet nede ved stolperota.  Sterk prestasjon av Baros som både startet og avsluttet angrepet.

37 min – En svak heading tilbake fra McNulty gir Arphexad trøbbel og Sunderland burde ha scoret på sjansen de får.  Babbel redder imidlertid på streken.

39 min – Bortelaget tar ledelsen.  John Oster sender ei kanonkule i krysset fra 18 meter.  Flott scoring.

41 min – Bruno Cheyrou får fortjent gult kort etter en stygg ettersleng.

45 min – Diomède spiller fri Baros på venstrekanten, men tsjekkeren tar en touch for mye og mister ballen.

Høydepunkter 2.omgang:

47 min - Baros skyter fra høyrekanten, Diomède bommer på returen, og Milan "scorer" fra en offside posisjon.

49 min - Liverpool utligner på straffespark.  Milan Baros gjør et par fine dragninger inne i feltet og blir til slutt meid ned.  Bernard Diomède setter straffesparket kalt i motsatt hjørne av keeper.

53 min - Sunderland får en skuddmulighet da ballen havner ute ved 16-meteren etter mye klabb og ball etter en corner.  Pegguy Arphexad gjør imidlertid en meget bra redning.

55 min - Bortelaget tar igjen ledelsen.  Igor Biscan er klønete da han mister ballen på midten og Sunderland kan bryte.  Keith Graydon avslutter med å sette ballen kontant i mål.

71 min - God corner fra Diomède blir headet svakt over av en noe presset Xavier.

92 min - McNulty har god tid til å ta ned ballen på midten, men den spretter fra skuldra hans og ut til Graydon.  Spisser fosser igjennom forsvaret, skytter rett på Arphexad, men får returen i beina og kan trille inn 3-1.

SPILLERBØRS:

Pegguy Arphexad 6 – En grei kamp av franskmannen som ikke kan lastet for noen av målene og hadde en kvalifisert redning i 2.omgang.

Abel Xavier 6 – Har stort sett kontroll og har en del bra kombinasjoner med Otsemobor på høyresiden, men blander dette med noen slurvete feil.

Markus Babbel 7 – Tyskeren har bra kontroll i midtforsvaret og viser ro og rutine, uten at han vel helt viste form som kvalifiserer til førstelaget.

Stephen McNulty 7 – Litt kantete ved noen få anledninger, men er sterk i duellene og ryddet generelt bra opp.

David Raven 6 – En kamp på det jevne for unggutten.  Gjorde ikke de store feil, men var heller aldri særlig involvert i spillet.

Jon Otsemobor 6 – Gjorde sine saker bedre på høyreflanken i 1.omgang, enn da han måtte spille på venstrebacken etter pause.  Markerte seg aldri noe spesielt.

Igor Biscan 7 – Bortsett fra feilen i forkant av 1-2 gjorde Igor en solid kamp som anker på midtbanen.  Jobber solid og tackler godt, selv om han sammen med resten av hjemmelaget ”dør” litt mot slutten.

Bruno Cheyrou 7 – Har en del fine kombinasjoner og fremspill fra sin offensive posisjon på midten.  Tar seg også noen små pauser og er bra uten å imponere veldig.

Bernard Diomède 6 – Bernie er en del involvert, og slår også flere gode innlegg fra venstrekanten.  Blir imidlertid litt for ego i perioder, og mangler som vanlig effektivitet.

Milan Baros 7 – Jobbet hardt og kom til enkelte farlige avslutninger.  Hadde et positivt samarbeid med den kvikke Smyth og gjorde et brukbart inntrykk.

Mark Smyth 8 – Unggutten manglet egentlig bare en scoring i en meget positiv forestilling.  Går hele tiden på gode løp, er arbeidsvillig, men behøver altså å jobbe med avslutningene.

John Welsh 7 – Stod på som erstatter for Cheyrou, og hadde noen saftige tacklinger, men greide ikke å løfte seg da Liverpool som lag falt av i siste halvdel av 2.omgang.

Stephen Vaughan 6 – En grei kamp på midtbanens høyrekant, uten at han markerte seg.

Robbie Foy 6 – 17-åringen var frisk i de minuttene han spilte, men samtidig for ivrig og gikk bl.a. stadig i offside.