Riise ny President

Supporterklubbens nye President trenger ingen nærmere presentasjon. John Arne Riise var det naturlige valget da Vegard Heggem ble tvunget til å legge opp.

Han er populær, omgjengelig og har på kort tid blitt en viktig spiller på laget. Heldigvis takket John Arne ja, da forespørselen kom fra Supporterklubben. Dermed blir sunnmøringen vår 5. President gjennom tidene.

 

Presidentskapet i Supporterklubben er en ærestittel. Ikke mange har blitt spurt om å bekle denne posisjonen, og ingen har foreløpig takket nei. Det beviser at den massive støtten fra Norge og resten av Skandinavia blir lagt merke til blant spillergruppen i Liverpool F.C. Det hele startet med at klubbens mestvinnende spiller gjennom tidene, Phil Neal dukket opp på et av våre arrangementer sommeren 1981. Supporterklubben var under et år gammel, og vi trengte både en ”beskytter” og en kontakt inn mot klubben. Phil tok på seg jobben og startet dermed en tradisjon som har gått i arv til tre andre spillere, samt en manager.

 

MØLBY PÅ TRONEN I OVER TI ÅR

Jan Mølby var en opplagt kandidat da Phil forlot Anfield høsten 1985. Den glade dansken er den som har innehatt vervet lengst. Han fungerte som President inntil han hadde spilt sin Testimonial og forlot Liverpool til fordel for Swansea i februar 1996. ”Kontrakten” med Jan hadde da vart i elleve år! De gode relasjonene opp mot Roy Evans gjorde at vi for første, og hittil eneste, gang valgte klubbens manager i stedet for en spiller, da etterfølgeren skulle velges. Roy var en hyggelig mann med et stort hjerte for Liverpool. Han møtte blant annet opp på vårt treff på Stedet i Oslo i forbindelse med kamp på Ullevål. Som kjent har Heggem innehatt vervet de siste årene. Den skadeforfulgte trønderen måtte avslutte karrieren i vår etter flere sesonger med skader og motgang, og gjorde en glimrende innsats for oss i over fem år.

 

- DETTE GJØR JEG MED GLEDE

Det var svaret vi fikk fra John Arne Riise da vi sendte vår henvendelse til Liverpoolbacken i vår. Nordmannen hadde akkurat avsluttet sin andre sesong i den røde trøya og var en travel mann med både landskamper og bryllup på programmet. Han hadde likevel tid til å ta seg en prat med Supporterklubben, og har alltid stilt villig opp på intervjuer i The Kopite.

- Jeg tar på meg et slikt verv med glede. Jeg ser dere har hatt mange sterke navn på listen over tidligere Presidenter. Derfor er det også en ære å bli spurt, sier sunnmøringen til The Kopite før pre-season treningen tar til.

Hvordan merker du den store interessen for Liverpool på kroppen?

- Allerede før jeg signerte for klubben visste jeg selvsagt at mange nordmenn fulgte de røde tett. Likevel er jeg både overrasket og imponert over hvor mange som har dette som livsstil. Jeg ser og hører norske stemmer både på treningsfeltet og før og etter kamper. Pågangen fra aviser, radio og tv viser også at dette er kjempestort hjemme.

Etter Chelsea kampen gikk du bort til Liverpool-seksjonen og gav vekk trøya til Maren Eliassen – et av våre medlemmer som ofte er på kamp. Det var ingen god dag på Stamford Bridge. Hvordan vurderer du kommende sesong?

- Vi er helt klart ikke fornøyd med fjoråret. En klubb som Liverpool har langt høyere ambisjoner enn 5. plasser i ligaen. Personlig er jeg veldig tent på å revansjere meg. Det tror jeg også de andre spillerne er. Jeg skal i hvert fall gjøre mitt, lover Supporterklubbens nye President som utover sesongen vil komme med korte innspill i medlemsbladet. Kanskje dukker han også opp på en av våre turer til Merseyside?

 

 

TIDLIGERE PRESIDENTER

1981-85            Phil Neal

1985-96            Jan Mølby

1996-98            Roy Evans

1998-03            Vegard Heggem

2003-               John Arne Riise