Røde i Europa

Liverpools spillere tar ferie fra Premier League, men de fleste er likevel i aksjon de nærmeste dagene. Plassene i EM-sluttspillet i Portugal til sommeren skal sikres.

Melwood Training Ground er en stille plass denne uka.  Brorparten av førstelagsspillerne til Liverpool FC er nemlig opptatt med landslagsspill.  Kamper på lørdag og onsdag er nemlig nest siste runde i EM-kvalifiseringen, og mye vil avgjøres i forhold til å komme til sluttspillet.  Vi har sett nærmere på hvordan sjansene er for de forskjellige røde som er involvert.

 

GRUPPE 1

BRUNO CHEYROU er ikke lenger med i troppen til et Frankrike som surfer gjennom ei lett gruppe.  FLORENT SINAMA-PONGOLLE og ANTHONY LE TALLEC er imidlertid opptatt med spill for U21.  I likhet med utlånte ALOU DIARRA.

 

GRUPPE 2

En svært viktig kamp for Norge og JOHN ARNE RIISE i Bosnia i morgen kveld.  En seier der og 2.plassen i gruppe er så godt som garantert.  Etter tapet i Danmark er det uansett ”sølv” og kvalifiseringspill med en annen toer som er det mest sannsynlige.

Kamper: 6/9: Bosnia-Norge

 

GRUPPE 3

Gérard Houllier kan neppe forvente å få VLADIMIR SMICER og MILAN BAROS uthvilte hjem til Merseyside.  De to tsjekkerne er involvert i en innbitt kamp mot Nederland om seieren i gruppe 3.  De to nasjonene møtes i Praha til onsdag, i hva som kan bli en finale.  Hvis de skulle feile på målstreken går det uansett mot kvalifisering for det gode tsjekkiske laget.

Kamper: 6/9: Hviterussland-Tsjekkia  10/9: Tsjekkia-Nederland

 

GRUPPE 4

Oddsene til Polen er ikke gode, men dersom man vinner sine tre siste kamper er man likevel garantert minst 2.plass etter sin svake start.  JERZY DUDEK & co har imidlertid igjen Latvia borte, Sverige hjemme, og Ungarn borte.  Svenskene vinner nok, mens det blir hard kamp om kvalifiseringsplassen.

Kamper: 6/9: Latvia-Polen  10/9: Polen-Sverige

 

GRUPPE 5

En skadet DIETMAR HAMANN er tilskuer når Tyskland høyst sannsynlig sikrer seg puljeseieren allerede denne uka, etter møter med de hardeste konkurrentene Island og Skottland.

Kamper:  6/9: Island-Tyskland  10/9: Tyskland-Skottland

 

GRUPPE 7

Et skadeskutt England skal prøve å ikke gå på noen feilskjær i kampene mot Makedonia og Liechtenstein.  Finalen i gruppa spilles 11.oktober, i Istanbul, og hvis elevene til Sven-Göran Eriksson får full pott i denne runden holder det med uavgjort i slaget mot tyrkerne.  STEVEN GERRARD er en av de som har meldt forfall, selv om han kan bli klar til møtet med jumboen Liechtenstein.  MICHAEL OWEN er toppscorer i gruppe 7, og EMILE HESKEY og DANNY MURPHY vil også håpe på spilletid.  CHRIS KIRKLAND og JOHN WELSH er for øvrig opptatt med spill for U21.

 

GRUPPE 9

Det er nok kun i teorien at SAMI HYYPIÄ og hans finske landslagsvenner kan drømme om avansement.  Italia er favoritter etter at Wales har begynt å snuble etter en fantastisk start.  Finnene kan også skape trøbbel for waliserne til neste uke.  Til sommeren blir det nok uansett mest fisking og avslapning for Liverpools kaptein..

Kamper: 6/9: Aserbajdsjan-Finland  10/9: Wales-Finland

 

GRUPPE 10

En svært jevn og spennende gruppe med Sveits, Irland, Russland, Albania og Georgia.  Disse lagene møtes også innbyrdes før det hele er avgjort.  Både STEPHANE HENCHOZ og Sveits, samt STEVE FINNAN og Irland, skal ut i harde kamper mot Russland denne uka.  Det hele blir nok uansett ikke avgjort før i oktober, da russerne har lokaloppgjør mot Georgia og Sveits skal til Dublin.

Kamper: 6/9: Irland-Russland  10/9: Russland-Sveits

 

I tillegg til alle disse EM-kampene spilles det flere privatlandskamper mellom nasjoner fra andre kontinent.  HARRY KEWELL er for eksempel med på et Australia som møter Jamaica førstkommende søndag.  Harry behøver imidlertid ikke å reise så langt siden kampen spilles i Reading!  Senegal tar også turen til Niigata og Japan neste uke, men vi har ikke opplysninger som forteller hvorvidt SALIF DIAO og EL-HADJI DIOUF skal være med på den lange turen.

 

Gérard Houllier vil som man forstår krysse alt hva han har for at hans spillere skal komme helskinnet tilbake fra harde kamper og anstrengende reising.  Det er liten tvil om at Liverpool vil få med en solid kontingent til Portugal neste sommer.  Alle ti gruppevinnerne går til sluttspillet, sammen med vertslandet.  De ti toerne vil så spille hjemme og bortekamp for å avgjøre de fem siste plassene.  Disse kampene spilles 15. og 19. november.  Houllier vil nok også ønske at færrest mulig av hans mannskap vil få ytterligere en ”internasjonal uke” midt inne i ligaprogrammet.