Rush tror på mesterligaplass

Ian Rush tror på Champions League neste sesong. Houllier-interesse for Sevilla-spiss. Skryt til Le Tallec og Sinama-Pongolle.

-Vi klarer Champions League

Ian Rush sier til Sky Sports News at Liverpool kommer til å skaffe Michael Owen den Champions League-plassen han ifølge ryktene krever for å skrive under ny kontrakt. Om disse kravene stemmer er en helt annen sak, men Rushie har i hverfall klokketro på at de røde blir å finne i den gjeveste Europacupen neste sesong, selv om kampen om ligagullet nok er over for Liverpools del. ”For meg er Liverpool verdens største fotballklubb, og alle toppklubber ønsker å spille i mesterligaen. Det er en kjempebonus for klubben at Steven Gerrard nå har forlenget avtalen, og han sier også at Houllier var en av hovedgrunnene til at han gjorde det. Man kan tydelig se hvilken vei vi går, men det skjer ikke over natten, ” sa Rush.

 

Interesse for spansk stjerneskudd

Gérard Houllier innrømmer at han er en stor beundrer av Sevillas stjernespiss Jose Antonio Reyes, men legger til at det vil bli vanskelig å få ham til Anfield. Reyes har vært i strålende form denne høsten og var glimrende da Sevilla knuste Real Madrid 4-1 i helgen. 20-åringen er et hett navn for tida, og mange storklubber, deriblant Arsenal og Barcelona, sikler etter underskriften hans. ”Han er en glimrende spiller, som til tross for sin unge alder, er god nok til å spille fast for hvilket som helst lag i Europa. Han er en spiller som følges med argusøyne av de beste klubbene i verden, men jeg kan selvsagt ikke røpe hvilke. Hvem ville ikke hatt en slik spiller?,” sa Houllier. I spanske medier spekuleres det i at Reyes vil bli vurdert som erstatter for Michael Owen dersom sistnevnte velger å ikke forlenge med Anfield-klubben. Reyes har imidlertiud uttrykt et klart ønske om å bli værende i Sevilla, og nylig skrev han under på en ny langtidskontrakt som binder ham til klubben til 2010. Klubbpresident Jose Maria del Nido sier at et salg vil ikke bli vurdert med mindre summen er astronomisk – nærmere bestemt 100 millioner euro eller 65 milloner pund. ”Hvis noen ønsker å gå fullstendig fra støvleskaftet, så er muligheten der,” sa del Nido. Det meste tyder nok derfor på at han blir værende hos sin spanske klubb i nærmeste fremtid, men mulighetene for salg vil likevel være der dersom prisen er høy nok.

 

 

Houllier skryter av franske unggutter

Liverpool-manager Gérard Houllier sier til bladet France Football han er veldig fornøyd med utviklingen til sine franske supertalenter Florent Sinama-Pongolle og Anthony Le Tallec. Duoen har blitt en meget viktig del av troppen allerede til tross for sin unhge alder, og Houllier mener de har fortjent sjansen: ”Jeg vil si at spillerne bestemte for meg. De har vist store kvaliteter, og spillerne har tatt godt i mot dem, så de har helt klart skapt en navn for seg selv. Likevel må vi være forsiktige, og de har ennå veldig mye å lære. I en reservelagskamp nylig innså jeg at Florent hadde nådd et nytt nivå på fotballbanen. Jeg fortalte ham at det er derfor han fikk spille mot Leeds, Fulham, Manchester United og Blackburn. Sakte men sikkert kommer han nærmere førstelaget.”