SARS ødelegger for Liverpool?

Det mystiske viruset SARS velter Liverpools besøk til Østen? Liverpool vil ha folk til å sitte. McNulty på prøvespill.

Liverpool har over lang tid planlagt sommerens turne til Hong Kong og Shanghai. Kampene skal spilles i slutten av juli og inngår i klubbens langsiktige satser på verdensdelen. Tidligere i sesongen åpnet de en offisiell hjemmeside i Hong Kong. Liverpool besøkte også Østen for to år siden. I dag ble det kjent at Evertons planlagte tur til Kina i mai står i fare for å bli avlyst på grunn av SARS-viruset. Som kjent kan viruset i noen tilfeller være dødelig, og helsemyndighetene overvåker nå situasjonen fra dag til dag. Everton, som er sponset av mobiltelefonprodusenten Kejian skal etter planen spille to kamper i Kina i slutten av neste måned. En talsmann for de blå innrømmer at de følger utviklingen nøye, og i verste fall må avlyse hele turen. De håper imidlertid å ta en avgjørelse i løpet av kort tid.

Liverpool har foreløpig valgt å ikke kommentere saken. De skal til området først to måneder etter at Evertons planlagte besøk, og har dermed også mer tid til å rådføre seg med helsemyndighetene.

 

Sikkerheten kommer først!

Anfield Stadium manager, Ged Poynton, oppfordrer folk til å sitte på de tre gjenværende kampene for sesongen. Poynton sier at problemet med folk som står på kamper (gjelder i hovedsak på The Kop, red anmerk) er at det kan skape et sikkerhetsproblem. I verste fall kan City Council, som utsteder sikkerhetssertifikatet til banen, kreve at Liverpool reduserer kapasiteten. – Vi forstår at det er helt nødvendig for folk å stå i perioder. Det er naturlig. Men vi snakker i denne sammenheng om kamper hvor tilskuerne står sammenhengene fra avspark. Husk på at det befinner seg både unge, eldre og handikappede inne på samme tribune. Mange av disse får ikke sett kampen når resten står. Av sikkerhetsmessige hensyn kan det også skape problemer, avslutter Poynton.

 

McNulty på utlån

Det har lenge vært kjent at Chester City er interessert i Stephen McNulty. Nå har de fått unggutten på fire ukers utlån. Manager Mark Wright vil bruke tiden til å vurdere spilleren som trolig ikke får fornyet kontrakt på Anfield etter sesongslutt.