Sesongens første hjemmeseier

2-1 mot Leicester. Heskey matchvinner. Owen toppscorer i PL. Opp på 6.plass. Lettet Houllier fornøyd med spillet og bevegelsen. Owen bekymret for skadesituasjonen.

De røde sikret den første hjemmeseieren for sesongen da Leicester ble beseiret 2-1. Som antatt ble det ingen enkel kamp mot ultradefensive gjester. Michael Owen ga imidlertid hjemmelaget ledelsen i det 20.minutt fra straffemerket etter at Vladimir Smicer hadde blitt lagt ned. Det var St. Michaels tredje scoring fra krittmerket denne sesongen og er fremdeles toppscorer i Premier League med seks nettkjenninger, samme antall som Nicolas Anelka (Manch. City) og James Beattie (Southampton). Owen har nå scoret 16 mål på de siste 16 kampene i Premier League. Emile Heskey ble matchvinner mot moderklubben for tredje gang på rad på Anfield. Han styrte et innlegg fra El-Hadji Diouf nydelig i mål i det 74.minutt, og bokførte med det sin første scoring for sesongen. Det ble likevel unødvendig spennende mot slutten. Marcus Bent reduserte minuttet før ordinær tid var over. Men de røde red stormen av på tilleggstid. Seieren burde i grunnen vært større siden Michael Owen, Vladimir Smicer, Harry Kewell og Steven Gerrard misbrukte hver sin store mulighet. Dermed har Pool vunnet de tre siste kampene og er ubeseiret på de fem siste. De røde avanserte en plass, til 6.plass, på tabellen og ligger to poeng bak lederlagene Chelsea og Arsenal som begge har en kamp mindre spilt. Arsenal møter Manchester United på Old Trafford i morgen.

Gerard Houllier var meget glad for den første trepoengeren hjemme for sesongen, og innrømmer at det ble vel spennende mot slutten da "revene" reduserte helt på tampen. "Det er hyggelig å få vår første hjemmeseier for sesongen. Presset lå litt på guttene før kampen fordi det er lang tid siden vi har vunnet her. Jeg synes vi spilte bra i dag, og til tider spilte vi veldig bra. Vårt pasningsspill og vår bevegelse var bra, og vi skapte mange sjanser.  Det var litt nervøst da de scoret på slutten, men jeg mener det ville ha vært urettferdig hvis vi ikke hadde vunnet kampen.  Leicester er et vanskelig lag å spille mot. Hvis dere ser på statistikken, ser dere at de omtrent alltid scorer på bortebane. De er en vanskelig motstander å spille mot, men vi hevdet oss bra og fortjente seieren. Emile ser ofte ut til å nette mot dem, særlig på Anfield. Jeg er sikker på at hans første mål for sesongen vil hjelpe svært godt på selvtilliten hans."

Michael Owen uttalte i et intervju på Canal+ før kampen at han er bekymret for at dekningen på spissplassene er dårlig etter at Milan Baros ble skadet sist helg." Det er et stort tap for oss, for vi har ikke mange spisser.  Vi har latt spillere som Fowler, Anelka og Litmanen gå de siste sesongene. Vi tåler ikke mange skader nå, for vi har bare tre spisser - meg, Heskey og den unge franskmannen Florent." St. Michael er bare 23 år, men har vært klubbens toppscorer de siste seks sesongene og synes det er et stort ansvar å sørge for scoringer hele tiden. " Det er et stort ansvar, ja. Samtidig er jeg stolt av å være den som alle ser til når det gjelder å score mål. Det blir som med Thierry Henry i Arsenal og Ruud van Nistelrooy i Manchester United. Folk tenker vel at United ikke scorer så mange mål hvis van Nistelrooy er skadet."

Michael Owen kommenterte også straffebommen mot Chelsea i sesongåpningen. St. Michael mener at dette er slikt som skjer når presset blir stort. Han ventet ut keeperen. Da keeperen gikk den ene veien, behøvde han ikke være så presis med avslutningen. Men det ble såpass upresist at ballen gikk utenfor. Heldigvis fikk han ta straffen på nytt siden keeperen hadde beveget seg for tidlig ut fra streken.