Siste: Et års utlån for Xavier?

Houllier uttaler at Xavier trolig kommer til å signere en utlånsavtale med Gala. Fabrice Fernandes er det siste navnet som kastes inn på ryktekarusellen.

Siste om Xavier-overgangen (oppdat kl16:05):
Til tross for at Liverpool i utgangspunktet var negativ til en utlånsavtale med Galatasaray, ser det nå ut til at Abel Xavier blir lånt ut for et år, i første omgang. Etter den tid kan overgangen bli permanent. Det er Houllier som på fredagens briefing med pressen sier at han regner med at en langsiktig utlånsavtale trolig kommer til å gå i orden i løpet av de neste dagene. Franskmannen legger til at tyrkerne vil få opsjon til å kjøpe portugiseren når utlånsperioden utgår.
Xavier reiser til Istanbul for å trene sammen med sine nye lagkamerater i løpet av de neste par dagene. 30-åringen har kun spilt 5 kamper for de røde denne sesongen, og uttaler at muligheten for fast spill for en toppklubb, gjorde at han nå søker nye utfordringer. - Det er 24 landslagsspillere i troppen her på Anfield, og kampen om plass på laget er hardt. Jeg følte jeg trengte en ny start, og gleder meg til å spille i tyrkisk fotball!

Dagens transferspekulasjoner:
Nesten alle engelske aviser hevder i dag at Liverpool vurderer et bud på Fabrice Fernandes før transfer deadline.  Fernandes er en flankespiller som til tross for at han holder til mest på høyresiden er venstrebent.  Han er en spillertype som de røde kan være på utkikk etter, og en forventet pris på £3-4M vil heller ikke være avskrekkende på Anfield.  Et større spørsmål er om han besitter den kvaliteten som gjør at han er bedre enn de spillerne man har i stallen, som for eksempel Vladimir Smicer og Richie Partridge.  Vi stiller oss svært tvilende til dette ryktet.

Ajax uttaler også at det er stillstand i lønnsforhandlingene med Rafael Van der Vaart, og at det nederlandske supertalentet skal ha forlangt det dobbelte av man nå betaler til den beste gasjerte spilleren i klubben.  Det vil det ikke være aktuelt å gå med på og Liverpool er en av flere toppklubber som følger situasjonen nøye.  Med spansk mor forventer mange imidlertid at teknikeren trolig havner hos en av de store i spansk fotball.

Et annet navn som stadig dukker opp i avisenes spalter er Paul Konchesky.  Charltons unge flankespiller er stadig linket til Anfield.  En spiller som trolig vil ligge på omtrent samme prisnivå som Fernandes.  Vi har tidligere i uka nevnt at Hakan Yakin (bildet) er en av navnene som står på en sikkert velfylt blokk hos Gérard Houllier.  Manageren har uttalt at det trolig ikke blir noen kjøp innen 1.februar, og det er nok fortsatt det beste tipset til tross for at media spekulerer i stadig større grad etter hvert som timeglasset renner ut for overganger på spillermarkedet.