Sjefen forlanger fullstendig hvile

Gérard Houllier sier at spillerne må legge bena på bordet etter slitsom seier i Romania, og foran stormøtet med Manchester U. Traore – glad målscorer. Liverpool-spiller til Blackburn.

Houllier berømmer stor arbeidsinnsats

Liverpools manager skal ha ønsket at gårsdagens kamp mot Steaua Bucuresti ikke ble spilt da man fikk se i hvor elendig forfatning banen var.  Etter 1-1 resultatet var han likevel glad for at man hadde gjennomført en solid innsats, og ikke minst sikret seg et godt utgangspunkt foran returen på Anfield om tre uker.  Allerede kl 14.45 på søndag møter man Manchester United i en tøff batalje, og etter kraftanstrengelsen i Romania vil Houllier og hans stab gjøre sitt ytterste for at batteriene er best mulig oppladet igjen:  - Det var en fysisk krevende jobb på en bane som minnet mer om et gjørmehull.  Jeg har ikke sett noe tilsvarende før.  Vi visste at vi både måtte arbeide hardt og være mentalt sterke, og det var vi.  Dette er ikke den ideelle måten å forberede seg på til en kamp mot Manchester United, men spillerne skal nå ha fullstendig hvile.  Det er en stor kamp for begge lag, og ikke minst for fansen. 

Manageren uttalte også at målet til Djimi Traore ikke kom som noen overraskelse.

- Vi trente bare rundt 15 minutter på banen onsdag, og da scoret Djimi et eksakt likt mål fra samme posisjon. Spillernes innstilling var fantastisk. Når de gikk av den forferdelige banen hadde de gjort en stor jobb. Vi hadde sjanser og vi skulle hatt kampen i vår lomme før de utlignet. Etter deres mål ble de siste 20 et hardt kjør, men vi holdt stilen.

 

Traore glad for å ha åpnet scoringskontoen

Djimi Traore var i gledesrus etter å ha scoret sitt første mål for Liverpool i går og innrømte at han var overrasket at det kom fra høyrefoten. Den unge franskmannen scoret det første målet i gårsdagens UEFA-cup batalje. Etter en kort corner fortsatte han til hjørnet av 16- meteren og plasserte ballen nydelig til venstre for keeper. – Jeg er veldig glad etter å ha scoret mitt første mål for klubben, og det er gøy at det er et fint mål også. Jeg ble overrasket over at det var med høyrefoten, men jeg tror resten av laget i tilegg til manageren ble overrasket over at ballen gikk inn i det hele tatt, sier en humortistisk Traore.

Han håper innsatsen i går skaffet han plass på laget i neste kamp. – Alle ser frem til kampen mot United og det er en stor kamp. Vi vil vinne, og komme tilbake blant de fire beste på tabellen. Det er en strålende mulighet for å vise at Liverpool er tilbake og med i kampen.

Laget fra Manchester har angrepspillere i form, men det bekymrer ikke Djimi. – Min jobb er defensivt, men jeg vil prøve å score igjen.

 

Ralph Welch til Blackburn

Etter det vi forstår har Ralph Welch (bildet) forlatt Liverpool til fordel for Blackburn Rovers.  16-åringen har slitt mye med skader de siste sesongene, men ble uansett vurdert som en talentfull spiller med god teknikk og fint overblikk.  Årsaken til at han ikke lenger er tilknyttet de røde kjenner vi ikke, men han har allerede spilt en U17 kamp for laget fra Ewood Park.