Skadeproblemer foran Steaua

Steve Finnan ligger an til å miste torsdagens kamp mot Steua Bucuresti. Usikkerhet også omkring skadene til Sinama-Pongolle og John Arne Riise. Houllier om Kirkland.

Alle kunne se at Steve Finnan slet i første omgang på Riverside. Backen måtte trekke seg fra landskamp mot Irland. De fleste trodde imidlertid at han trakk seg av taktiske årsaker. Nå viser det seg imidlertid at Steve var mer skadet enn noen trodde. De kan bety at Salif Diao fortsetter på backen når de røde skal kjempe om en plass i UEFA-Cupens 3. runde. Afrikaneren kom inn i går og spilte bedre enn han har gjort ved slike innhopp tidligere. Houllier uttalte etter kampen at han fryktet Finnan måtte stå over noen kamper.

 

Florent Sinama-Pongolle hinket lenge etter å ha blitt felt inne i straffefeltet, og snytt for straffespark. Nå viser det seg at han fikk en smell i ankelen. Det blir imidlertid antydet at han er tilbake til torsdagens kamp. Foreløpig er det ikke noe nytt vedrørende ankelskaden til Riise. Nordmannen var ikke aktuell for gårsdagens tropp etter å ha få en smell på Ullevål.

 

Gårsdagens store overraskelse før kampstart var vrakingen av Jerzy Dudek. Polakken har egentlig hatt en god høst, men kom igjen i søkelyset etter målene United scoret på Anfield. Uten at han direkte ble lastet for noen av målene ble han utsatt for kritikk, var hans opptreden under pari. Det faktum at han ikke stod i mål i går underbygger dette – til tross for at Houllier forsøker å pakke det inn. I følge manageren var det Dudeks tette kampprogram for Polen som gjorde at ble satt på benken.
En annen sak som ikke gikk ubemerket hen er utelatelsen av Stephen Henchoz og Dietmar Hamann fra troppen. Begge spilte reservelagskamp og klarte seg bra mandag. De fleste tippet til og med Didi med fra start mot Middlesbrough. Hvor ingen av dem var på benken engang, vites ikke. Det er imidlertid et faktum at begge spillerne kun har 18 måneder igjen av kontrakten sin.