Sliten og fornøyd Murphy

Danny var tilfreds med seier og trekning. Heskey mer selvsikker etter scoringer. Houllier roser Diouf, som er best på venstrekanten. Boikott mot Chelsea?

Murphy håper på lang seiersrekke

Danny Murphy gjorde en solid kamp mot Blackburn, hvor han sterkt bidro til å snu en tidlig hjemmeledelse gjennom glimrende å spille igjennom Sinama-Pongolle til straffesparket.  Fra 11-meteren var han også sikkerheten selv.  Det var derfor en sliten, men fornøyd, ”Danny Boy” som også kunne konstatere at det ble hjemme mot Bolton i 4.runde:  - Ja, jeg er godt fornøyd med dette.  Vi har fått hjemmekamp, og møter ingen av de største favorittene.  Siden det var min første kamp fra start etter avbrekket ble jeg rimelig sliten, men det ble en bra seier for oss.  Vi vet hvor viktig denne turneringen har vært for oss tidligere og vi ønsker å komme så langt som overhodet mulig.

Danny tror at 4-3 kampen også kan bidra til at Liverpool ytterligere rister av seg den dårlige perioden som laget har vært inne i:  - Du får selvtillit gjennom å vinne kamper.  Vi har vært gjennom en svak periode, men vi har forandret vår spillestil og har nå startet en seiersrekke igjen.  Måtte den vare lenge.

 

Emile glad for to mål

En annen som glistre bredt etter avansementet, var Emile Heskey.  To scoringer med hodet gjorde at spissen doblet sin antall scoringer så langt denne sesongen, selv om han misbrukte sjansen til hat-trick da han fikk muligheten til å ta et straffespark:  - I en slik situasjon ville alle ønske å score et hat-trick.  Jeg misbrukte den muligheten, men det hjelper alltid å komme på scoringslista.  Jeg var glad for å kunne nette to ganger.

Store Emile sa først nei da kaptein Steven Gerrard ga ham ballen foran lagets andre straffespark, men ombestemte seg raskt.  Trolig influert av 7.500 tilreisende fra Merseyside som ønsket at han skulle ta det.

 

Målgivende hat-trick fra El-Hadji

Banens beste på Ewood Park var El-Hadji Diouf.  Afrikaneren har hatt en god sesong så langt, og denne gangen var også effektiviteten utmerket gjennom tre målgivende pasninger etter pause.  Dette ble også gjort i en noe uvanlig posisjon ute på venstrekanten, selv om manager Houllier mener at det kan være der El-Hadji trives aller best:  - Dioufy var glimrende!  Venstresiden er trolig hans beste posisjon, men jeg mener det er bedre å spille Harry Kewell der og Diouf til høyre.  Dioufy kan også spille på høyrekanten siden han har utmerket teknikk og kan komme seg forbi spillere.  Mot Blackburn fikk han slått innleggene tidlig, og det var flott crossballer til Emile og Harry.

 

Dyrt på Stamford Bridge

Liverpool har allerede begynt å selge billetter til bortekampen mot Chelsea 7.januar.  Klubben har fått tildelt 1486 billetter, men kan få en utvidet kvote dersom de selger ut.  Billettprisene bærer imidlertid preg av at TV-kampen spilles i London, siden det for en voksen koster £49 (ca 600 kroner) å komme inn i borteseksjonen.  Røster på Merseyside har begynt å gi lyd fra seg om at man blant supporterne er innstilt på å boikotte oppgjøret på Stamford Bridge.  Kampen spilles på en onsdagskveld, blir sendt direkte på Sky Sports, og med en lang busstur fram og tilbake midt i en arbeidsuke blir det dyr moro.