Smicer: - Min siste sjanse

Vladi innser at dette kanskje blir hans siste sesong på Anfield. Kewell liker rollen Houllier har gitt ham i laget. Landslagstropper offentliggjort.

En av spillerne som aldri har funnet plassen sin eller ikke har slått til i Liverpool, Vladimir Smicer, innrømmer at han halvveis ventet på å bli vraket i sommer. Etter fire år uten nevneverdig suksess og langt mellom de store prestasjonene, var spilleren mentalt forberedt på å bli solgt. – Jeg ventet nesten at manageren skulle banke på døra mi en dag og si at jeg ikke inngikk i planene for kommende sesong. Hvis det hadde skjedd ville jeg ikke blitt overrasket, innrømmer den ærlige tsjekkeren. Smicer er enig i at denne sesongen blir hans siste sjanse til å spille seg inn på førsteelleveren. Han forsvarer seg imidlertid med uheldige skader og at han sjeldent får spille rettvendt bak de to spissene. – Jeg føler med tryggere i den rollen og er mer målfarlig bak spissene enn ute på kanten. Jeg har vært her i fire år nå og vet enda ikke hvilken posisjon som er ”min” på laget. Uten å unnskylde meg tror jeg det er en del av forklaringen på at prestasjonene mine varierer så mye. Forrige sesong spilte jeg tre ganger på landslaget og kom tre ganger tilbake skadet til Melwood. Det hjalp ikke situasjonen min. Ved starten av sesongen følte jeg meg i god form, men la kanskje for mye press på meg selv, og brakk deretter tåen. Han avslutter med å si at føler å ha fått en siste sjanse til å bevise at han er god nok.

Kewell: - Houllier gav meg det jeg ønsket

Diskusjonen om hvor Harry Kewell skal spille har nærmest blitt en føljetong på forum og mailinglister denne sommeren. Spilleren selv sier at det var nettopp sjansen til å kunne spille på andre som avgjorde valg av klubb for ham. – Jeg har spurt flere av mine managere hvor de mener jeg skal spille på banen. Gérard Houllier er den eneste som har gitt meg riktig svar! – Jeg ve tikke hvorfor folk tror jeg kun kan spille på venstre. Kanskje fordi jeg er venstrefotet? Selv mener jeg å kunne tilføre laget tre ganger så mye dersom jeg får større arbeidsoppgaver. Manageren imponerte meg da vi snakket om disse tingene (før overgangen, red anmerk). Han er en talentfull trener og gav meg alle de riktige svarene.

 

Landslagstropper offentliggjort

Steve Finnan og Harry Kewell er allerede tatt ut for sine respektive landslag neste uke. I går ble flere landslagstropper frigjort for pressen. Sami Hyypiä er tatt ut til vennskapskampen mot Danmark, mens Stephen Henchoz er tatt ut til sveitsernes kamp mot Frankrike i Géneve. Finnene sliter med en tredjeplass i gruppe ni i kampen om å få spille i sommerens EM-sluttspill i Portugal. Med seks poeng fra seks kamper er de fire poeng bak Italia på andre plass. De møter lederlaget Wales 10. september. Sveits leder på sin side gruppe ti i EM kvalifiseringen med 12 poeng fra seks kamper – to mer enn Irland – og fem mer enn Russland.

Ungguttene Alou Diarra (på utlån til Bastia) Florent Sinama-Pongolle og Anthony Le Tallec er tatt ut til Frankrikes U-21. ”De lovefulle” fra Frankrike møter Sveits i vennskapskamp til uken.

 

Chelsea gjorde jobben

Med seks debutanter gjorde ikke uventet ”nye” Chelsea jobben mot det slovenske mesterlaget Zilina i kvalifiseringen til Champions League. Londonerne kontrollerte inn til 2-0 uten å ta frem storspillet. Søndagens motstander hadde seks debutanter i går kveld. Fem av dem spilte fra start.