Smicer: -Mitt viktigste derby noensinne

Ingenting annet enn seier er godt nok på Goodison. Murphy forventes å være tilbake mot Everton. Ingen flere med karantene p.g.a. gule kort denne sesongen. U19 endte på 5.plass.

Vladimir Smicer ser fram til det største Merseyside-derbyet i hans Liverpool-karriere og innrømmer: "Bare vinneren vil ha realistiske muligheter til Champions League-spill neste sesong." De røde ligger kun et poeng bak erkerivalen og fem poeng bak Chelsea i kampen om den siste Champions League-billetten. "Vi må akseptere at Chelsea og Everton vil holde det gående og vi må holde presset oppe. Derfor er derbyoppgjøret svært viktig for oss. Lokaloppgjør er alltid viktige med tanke på hva det betyr for alle knyttet til de to klubbene, men denne er annerledes siden begge slåss for en Champions League-plass. Det er en avgjørende kamp for begge klubber og bare vinneren kan nå Champions League. Uavgjort er ikke godt nok for noen av lagene. Kanskje det vil slå ut i vår favør at vi spiller borte. Stadionet vil være fullt med Everton-supportere og de vil forvente at hjemmelaget angriper. Dersom vi kan være solide og prestere bra, kan det gå vår vei. Jeg har vært her i fire år nå så jeg vet hva dette betyr. Jeg bor her, snakker med folk her og jeg har både Liverpool- og Everton-supportere som venner, så jeg vet hva det betyr for folk å vinne denne kampen. Med så mye på spill kommer det til å bli svært spennende. Jeg ser frem til det," uttaler tsjekkeren. Liverpool har både Everton og Chelsea igjen i jakten på 4.plassen. " Det er igjen 15 poeng å kjempe om og vi er fem bak Chelsea.  De er i god form, men jeg tror det fremdeles er mulig å klare en CL-plass. Fordelen er at vi har igjen både Everton og Chelsea. De kampene kommer til å bli helt avgjørende. Det kommer til å bli vanskelig, spesielt fordi begge er bortekamper, men vinner vi begge er vi med igjen. Det er en realistisk målsetning," avslutter Smicer.

Danny Murphy forventes å være tilbake mot Everton. Han måtte trekke seg fra startoppstillingen kun 40 minutter før avspark mot Fulham. Vladimir Smicer erstattet han og Neil Mellor fikk en plass på benken. "Dessverre måtte Murphy trekke seg. Han klarte ikke å varme opp fordi han hadde stiv nakke. Vladi kom inn og gjorde det svært bra. Han la opp til to scoringer og kunne i tillegg ha scoret selv," sier Gerard Houllier.
 
De røde unngår flere suspensjoner for gule kort denne sesongen. Frem til andre søndagen i april (i går) måtte man komme opp i 10 gule kort for å få karantene. Etter denne dagen er det 15 gule kort som gjelder. Danny Murphy har flest gule kort blant Liverpool-spillerne med sine ni. Med fem kamper igjen å spille betyr det at han maksimalt kan få 14 gule kort.

I helgen ble det klart at U19 til slutt havnet på en 5.plass i sin avdelingen. Everton snek seg nemlig forbi i 12.time. Etter forrige helgs avsluttende runde hadde Everton igjen to hengekamper og de trengte kun et poeng i disse for ta igjen Liverpool. Everton tapte først 0-1 for avdelingsvinner Manchester City, men vant 2-0 borte mot Crewe på lørdag. Se her for "slutt-tabell".