Smicer snakker ut

For tidlig å avskrive de røde. Fansen ønsker attraktiv fotball. Vi må få resultatene vi fortjener. Kan ikke bare skylde på uflaks når man misbruker muligheter. Foretrekker færre sjanser og flere mål.

Liverpool vender tilbake på Riverside i morgen, plassen hvor alt begynte å gå galt sist november. Før det møtet var de røde i ferd med å sette ny rekord i Premier League. Aldri hadde noen gått 13 kamper fra start uten tap i Premier League. Men på Riverside kom sesongens første tap, da Jerzy Dudek mistet ballen til Gareth Soutgate, som enkelt kunne plassere ballen i det tomme buret.  Dermed hadde man begynt på en rekke med 11 ligakamper på rad uten seier, den svakeste perioden siden 1953/54, sesongen da de helrøde rykket ned i Divisjon 2! På overflaten var Jerzy Dudeks tabbe årsaken til tapet, men i virkeligheten gikk Liverpool til denne kampen svært forsiktig. Laget øverst på tabellen var fornøyd med et poeng, og benyttet en enslig spiss. Den måten å spille på har Houllier nå lagt på hylla, og blir ikke å se i nordøst i morgen. Et år senere spiller Houlliers attraktiv fotball, men ligger et hav av poeng bak klubbene i tittelkampen.

 

Midtbanespiller Vladimir Smicer forteller om sine tanker rundt møtene med Middlesbrough og tror at det i morgen blir en langt livligere affære enn det tidligere har vært.

 

- Middlesbrough har aldri vært en av våre beste motstandere. Når vi møter dem, ser ingen av lagene ut til å kunne score. Begge har spilt defensivt de siste gangene. Jeg er sikker på at det vil bli annerledes denne gang. Nå vil vi gå for alle poengene. Vi ødela sesongen vår der i fjor. Alt gikk bra inntil da.

 

Foran møtet på Riverside forrige sesong lå de røde på toppen av tabellen, men denne sesongen ser en 4.plass ut til å bli det realistiske målet. Men Smicer synes det er for tidlig å glemme en plassering blant de tre beste.

 

- Du vet, det er fremdeles bare november. Jeg synes vi ikke vi skal snakke om hva vi ikke klarer såpass tidlig. Jeg kommer ikke til å begynne å si at 4.plass er det beste vi kan greie. Det beste er å vinne mot Middlesbrough og så prøve og få en rekke med gode resultater i de neste kampene. Vi er ikke hvor vi ønsker å være på tabellen, men vi har møtt noen topplag tidlig i sesongen. Vi tapte mot Chelsea, Arsenal og Manchester U, men jeg kan ikke si at vi fortjente å tape disse kampene. Nå må vi spille på samme måten og få resultatene vi fortjener mot lag som ikke er like sterke som de tre beste. Hvis vi gjør et, så la oss se hvor vi er på tabellen etter de neste 12 kampene før vi begynner å avskrive oss.

 

Tsjekkeren støtter Houlliers offensive filosofi, som har gitt flere beundrere enn poeng så langt.

 

- Det er hva fansen ønsker å se, selv om vi ikke har vunnet de kampene vi burde. Noe mangler i spillet vårt. Vi skaper sjanser, men er ikke kliniske nok. Det er derfor Michael Owen er så viktig for oss, fordi selv om han ikke har vært helt frisk, som mot Leeds nylig, så scoret han likevel. Det hender vi skaper 20 sjanser uten å score mål. Jeg foretrekker å skape syv sjanser og score på tre av disse. Av og til er det ikke bare uflaks når man ikke vinner til tross for at man spiller bra. Vi behøver noe mer foran mål. Vi hadde små glipper mot Arsenal og Manchester U, og tapte. Ser jeg tilbake kan jeg ikke si vi var truet i store deler av kampene, men likevel kom vi tomhendte derfra. Det er så frustrerende for spillerne, men vi må bare stå på videre, avslutter Vladi.