Snart ny Owen-kontrakt?

Liverpool er optimistiske med tanke på ny avtale for Michael Owen. Auxerre kjølige i forhold til Liverpools transferplaner.

Liverpool og Gérard Houllier har gjort det klart at de bokstavelig talt ønsker å handle i sommer, og at de har en håndfull spillere som de håper å kunne bringe til Anfield innen starten på neste sesong.  Den kanskje aller viktigste signeringen vil likevel være det å få toppscorer Michael Owen til å fornye kontrakten som nå har bare to år igjen å løpe. 

Houllier sier nå at han har gode forhåpninger om at det snart vil ordne seg:  ”Vi vil sette oss ned med agenten til Michael når det passer seg slik.  Michael vet hva vi ønsker, hva vi synes om han, og at vi vil gjøre alt vi kan for å beholde ham.  Jeg er veldig, veldig optimistisk i forhold til om han blir her.

”Jeg tror ikke det at vi er ute av Champions League vil bety noe.  Det er skuffende for oss, ikke bare for ham, men for alle som er involvert med klubben.  Men vi vil overleve det.

 

Guy Roux, den svært rutinerte manageren i Auxerre, er blitt sitert på uttalelser som heller litt kaldt vann på det transferbålet som Gérard Houllier nylig fyrte opp.  Houllier bekreftet at man ønsket å møte Roux og Auxerre etter sesongslutt i Frankrike, og at Djibril Cissé var et av to transfermål som Liverpool har hos den franske talentfabrikken.  Den andre spilleren er forventet å være midtstopperen Jean-Alain Boumsong. 

Roux verken ønsker å bekrefte eller avkrefte noe som helst:  ”Det er snakk om noen spillerkontrakter som fortsatt løper og som må respekteres.  Dette er ikke det riktige tidspunktet å snakke om transfers.”  Den gamle reven legger til at det er vanlig å spekulere om spillere skal forlate Auxerre på denne tiden av året, men at ingen ting er avgjort:  ”Det er tilfellet for Cissé og Boumsong, og også andre som Kapo og Mexes.”

Djibril Cissé har kontrakt helt fram til 2007, noe som gir moderklubben en sterk posisjon i sine prisforlangende til interesserte klubber.  Boumsong har kun et år igjen av sin avtale, og det er sannsynlig at Auxerre føler at de ikke har noe annet valg enn å cashe inn nå isteden for å risikere at forsvareren kan gå gratis etter neste sesong.