Souness og Neill med sympatier

Houllier sint på Blackburn-duo. Medfølese fra Ewood Park. Carra i sjokk. Owen tar snart igjen Dublin. Houllier ikke bekymret over sløste sjanser.

Lucas Neill taklet Jamie Carragher såpass stygt på Ewood Park at scouseren brakk benet. Nå mener Gerard Houllier at Blackburn-forsvareren fortjener mer enn suspensjonen på obligatoriske tre kamper, som blir ilagt etter en utvisning grunnet farefullt spill, og henviser til en tilsvarende situasjon i Frankrike. "Jeg ønsker at Neill kommer med en unnskyldning. Blackburn har mistet en spiller i tre kamper og vi har mistet en spiller for seks måneder. Dere vet like godt som jeg hvor viktig Carragher er for mitt lag. I Frankrike var det en lignende episode hvor en spiller ble skadet etter en stygg takling og ble ute i to måneder. Det franske FA suspenderte den skyldige spilleren for samme periode. Jeg synes Neill fortjener mer enn tre kamper for måten han oppførte seg på. Jeg er sjokkert. Å brekke et ben når en spiller har på seg leggbeskyttere er godt gjort." Houllier er også oppgitt over at Blackburn-manager Graeme Souness ikke ba om unnskylding etter kampen. "Da kampen var over, hadde jeg ønsket at Graeme Souness hadde kommet bort til meg å sagt: "Unnskyld, det var en stygg takling." Men han sa ingenting. Det gjorde meg rasende. Jeg liker å se på meg selv som en hyggelig person, men i denne situasjon er jeg ekstremt utilfreds med deres oppførsel både under hendelsen, under kampen og etter kampen. Jeg synes Neills holdning var totalt uakseptabel. Det første han burde ha gjort var å gå fram til spilleren og se hvordan han hadde det. Men han gjorde det ikke."

I etterkant av disse uttalelsene til Houllier har Blackburn Rovers lagt ut en uttalelse fra Lucas Neill om hendelsen på sine internettsider. "Det er svært trist for Jamie og jeg er svært lei meg på hans vegne. Ingen liker å høre om andre som skader seg, spesielt av langvarig art, og det var absolutt ikke med overlegg fra min side. Jeg gikk rett og slett for ballen. Jeg er en engasjert og aggressiv spiller, og det er en del av spillet mitt, men jeg spiller fair. Jeg ønsker herved å oversende mine beste ønsker til Jamie med håp om at han blir bra fort. Jeg håper å besøke ham når anledningen byr seg for å ta ham i hånda. "

Og Graeme Souness hadde omtrent de samme kommentarene til dramatikken i Blackburn lørdag " Det var 28 helt engasjerte profesjonelle på banen lørdag, akkurat som man forventer i en Premier League-kamp. Uheldigvis førte den eneste uvørne taklingen til en stygg skade. Det var ingen grisete kamp. Lucas Neill er ingen stygg spiller. Taklingen var ikke gjort med overlegg. Jeg, sammen med resten av klubben, er svært triste av nyheten og vi ønsker Jamie Carragher og Milan Baros en hurtig rekonvalesens."

Jamie Carragher kommenterer også sjokket over å ikke kunne spille fotball igjen før i mars. "Jeg håper at jeg kommer til å gå igjen før min 10 måneder gamle sønn. Jeg føler ille siden jeg så langt i karrieren har unngått de verste skadene og forhåpentligvis vil det være slik når jeg kommer igjennom dette. For å være ærlig vet jeg ikke hva jeg kommer til å gjøre med meg selv de neste seks månedene."

Owen tar snart igjen Dion Dublin
Michael Owens to fulltreffere mot Blackburn lørdag betyr at han nå står bokført med 108 mål i Premier League, en scoring mindre en Dion Dublin, og ligger med det på en niende plass over de mestscorede i Premier Leagues historie.  Ian Wright og Dwight Yorke har henholdsvis 113 og 117 nettkjenninger. Alan Shearer topper lista. St. Michael har hatt en meget god start på sesongen med fem scoringer på de fem første kampene. I 2001/02 begynte han imidlertid enda bedre med syv mål på seks kamper.

Houllier ikke bekymret over sjansesløsingen
Michael Owen sløste stort med sjansene på Ewood Park. Med bedre uttelling kunne 23-åringen lett ha notert seg for ytterligere tre scoringer. Houllier er imidlertid ikke bekymret for de misbrukte målsjansene. " Det er et kjennetegn på alle gode spisser at de kan misbruke mange sjanser, men at de viser mental styrke ved å score på den neste. Bill Shankly pleide alltid å si at dersom en angriper sløser med sjansene, er det fordi han kommer i scoringsposisjon. Jeg ville heller vært mer bekymret hvis Michael ikke kom i posisjon til å få disse sjansene."