Spennende avslutning, tror Gérard Houllier

Houllier sier at Liverpools mål nå er å komme opp blant de fire beste, og at det blir en interessant finish av sesongen. Jerzy Dudek mener han er bedre enn noen gang.

Liverpools manager tror det blir en spennende avslutning på sesongen, og at man til tross for bare én ligaseier på de siste tretten kampene fortsatt har mulighet til å kvalifisere seg for Champions League.  Snur man litt på statistikken så kan en også si at laget nå bare har tapt en av de siste syv.

”Det er bra å oppleve en krise av og til.  Det stresser deg opp og gjør deg mentalt sterkere for framtiden.  Vår suksess vil trolig ha grobunn i den dårlige perioden vi har vært igjennom.  Noen ganger har vi manglet selvtillit – men vi har aldri manglet nerve og karakter.

”Vi ønsker å komme tilbake blant de fire beste, men det vil ikke bli lett fordi de andre lagene gjør det også godt.  Jeg er sikker på at vi vil få oppleve en spennende avslutning på sesongen.”

Jerzy Dudek ble av mange kåret til Liverpools beste i 2-2 kampen mot Arsenal, og keeperen selv mener da også at han nå er bedre enn noen gang etter sin ufrivillige pause som følge at dårlig form tidligere i sesongen:  ”Pausen var en ny erfaring for meg.  Den siste måneden har ikke vært så vanskelig da jeg hadde akseptert min situasjon.  Jeg lot kropp og tanker hvile, og jeg visste at det var den eneste måten å komme gjennom denne krisen på.

”Jeg startet å arbeide hardere, og å gjøre enda mer enn hva trenerne ba meg om.  Jeg føler meg nå mer trygg.

”Jeg tror at min svake form hadde årsak i en lang sesong.  Mangelen på energi gjorde en virkning på meg ved slutten av november.  Fysisk sett var jeg bra på trening, men jeg var svak mentalt.  Jeg kunne ikke konsentrere meg under kampene slik at jeg gjorde tåpelige feil.

”Det kunne ha blitt vanskelig å komme tilbake, da jeg måtte ha ventet på en feil og det kunne kanskje ha gått en uke, en måned eller til og med et år.  Chris Kirkland måtte vente tålmodig på sin sjanse i 14 måneder.

”Jeg var også beredt til å vente, arbeide hardt og tenke positivt, og håpe at min situasjon ville forandre seg.  Støtten var fansen var utrolig og rørende.  Det er bare synd at jeg måtte gjøre en slik forferdelig feil for å oppleve det.  Jeg kan bare takke Gud for at jeg spiller for en slik vidunderlig klubb som Liverpool.”