Spissene lovprises

Liverpool og Englands spisser skrytes opp i skyene. Uefacupkamp sendes på internett.

Etter å ha scoret seks mål på de fem foregående kampene, lyktes Michael Owen bare nesten mot Arsenal på lørdag. Da han skulle ofre alt for å vinne ballen i en duell i andre omgang, pådro han seg dessuten en stygg skade i ankelen.

Som vi skrev tidligere i dag er det nå femti prosents sjanse for at spissen kan spille den viktige landskampen mot Tyrkia kommende lørdag. Mens hele England holder pusten, forklarer Arsenal-sjef Arsene Wenger hvorfor.

- Owen er avgjørende viktig for Sven-Göran Eriksson, og særlig på utebane, fordi han er ekspert på å starte løpene sine på riktig tidspunkt. Dette blir ekstra giftig fordi Owen danner et perfekt parnerskap med Steven Gerrard, som kan finne spissen med en lang pasning når og hvor som helst, skryter Wenger, og tillegger: - Med Owen på laget har du alltid en sjanse, uansett hvor stygt det ellers måtte se ut!

Gerard Houllier er selvsagt enig med sin kollega, kamerat og landsmann.

- Michael er viktig for England av den enkle grunn at han scorer mål, slår han fast.

Manageren utelot, til manges overraskelse, Emile Heskey fra startoppstillingen mot Arsenal, men har likevel tro på at Heskey klarer brasende hvis Michael Owen må stå over landskampen.

- Emile er sterk, rask og har alle de egenskapene som trengs mot Tyrkia, enten det blir Alpay eller noen andre som spiller i midtforsvaret. Han har dessuten vist mot Olympiakos at han behersker de hektiske omgivelsene. Heskey har et godt lynne, han mister ikke besinnelsen, forsikrer Houllier.

Vrakingen mot Arsenal forklarer manageren med at han ville styrke midtbanen, og at Arsenals forsvarsspillere foretrekker å spille mot storvokste spisser. 

Til slutt tar vi med at det nå er sikkert at Uefacup-returen mot Olimpija Ljubljana vil bli å se, direkte og i sin helhet, på Liverpools offisielle hjemmesider, Liverpoolfc.tv. I tillegg sendes kampen på engelske Channel Five.