Stadiondebatt blusser opp

Mer snakk om mulighetene til å ha en rød og blå arena. Liverpool FC har ikke gitt lyd for å dele stadion. Ulik oppfatning hos tidligere spillere.

Liverpool FC har tidligere annonsert at de vil levere sin byggesøknad for et nytt stadion i Stanley Park i begynnelsen av oktober.  Debatten om en ny arena har imidlertid blusset opp igjen allerede siden lokale myndigheter har gitt lyd for muligheten for at Liverpool og Everton kan dele et nytt superstadion.  Offentlig støtte, samt deling av utgifter, gir grobunn for en vesentlig reduksjon av kostnadene for to klubber som begge ønsker å bygge nytt.  David Henshaw, chief executive i Liverpool Council, sa tidligere at:  - Den fremtidige suksess til begge klubbene, både på og utenfor banen, er helt avgjørende for fremtiden til hele byen.  Vi er i en kritisk fase angående fremtiden til både Anfield og Goodison Park.  Det er viktig at alle muligheter blir grundig studert og diskutert.  En av disse mulighetene må være et delt stadion.

Lederen i Liverpool council, de lokale myndighetene, Mike Storey, understreker nå at kommunen ikke har tar part i spørsmålet om deling av stadion er bra eller ikke:  - Dette er en viktig sak for byen, og noe som behøver en moden debatt.  Det har ikke bare en enorm betydning for klubbene, men for den fremtidige utviklingen av byen under en kritisk tid i dens historie.  Betydelig støtte vil kunne bli tilgjengelig hvis man bygget et felles stadion.

 

Ikke uventet reageres det allerede sterkt blant supportere som ikke ønsker å dele noen banen med erkerivalen, og klubbene vil kunne vente mye motbør dersom de skulle antyde at de kunne tenke seg en slik felles løsning.  Det er grunn til å understreke at Liverpool Football Club og eier David Moores aldri har gitt noen signaler på at man er villig til å bygge en stadion i både rødt og blått.  Riktignok benytter man uttalelser fra tidligere daglige leder Peter Robinson, som har vært inne på tanker om en delt superstadion i Stanley Park, men PBR tilhører et tidligere regime fra Anfield.

 

Den tidligere Everton-spissen Graeme Sharp, som fortsatt jobber i klubben, tror det kan bli vanskelig å få til en delt stadion:  - Det ville være fantastisk å få en stadion med 60.000-70.000 seter.  Men siden Evertonians er Evertonians og Liverpool-fans er Liverpool-fans tror jeg det er lang vei fram før dette kan bli en virkelighet.

Den tidligere venstrebacken på Anfield, Alan Kennedy, er imidlertid positiv til tanken:  - Hvis en går tilbake 20 år var det snakk om å dele bane på Aintree, men det ble aldri noe av det.  Det har nå tatt 20 år før man begynner å diskutere dette, og jeg synes det er meget positivt.  Det vil være en god idé å ha et stadion som ligger sentralt til for alle.