Stevie G fra start på The Valley

Gerrard starter mot Charlton. Houllier tror på 15 kamper for Le Tallec denne sesongen. Biscan med bedre selvtillit. Fargeglad dommer. Siste om Charlton.

Steven Gerrard er igjen tilbake i startoppstillingen når de røde jakter sin fjerde strake ligaseier i morgendagens direktesendte kamp på Canal+ (avspark kl.15.00). Gerard Houllier satte Stevie G på benken mot Olimpija Ljubljana i midtuka, i håp om å hvile midtbanespilleren. Men planen gikk i vasken da Danny Murphy ble skadet allerede etter 15 minutter. Houllier er mer enn noen klar over hvor viktig Gerrrad er for de røde, og håper å gi han muligheter til hvile utover i sesongen. Manageren gir imidlertid uttrykk for at så ikke blir tilfelle mot Charlton i morgen. "Han blir ikke hvilt på søndag. Vi trenger ham. Jeg forsøkte å hvile ham i midtuken med tanke på alle de viktige kampene han skal spille for oss og England utover. Det fine er at vi har en ukes pause mellom kampene mot Charlton og Arsenal, og så en uke før England møter Tyrkia. Jeg må passe på Steven. Han er meget viktig for oss og jeg skal beskytte ham. Han har en liten kjenning i kneet, ingenting alvorlig, men siden han spiller så mange kamper må jeg være forsiktig med ham. Han spiller i en dyp rolle foran forsvarsfireren vår. Det er en viktig rolle fordi han skal beskytte forsvaret og starte bevegelser. Det er en tøff og krevende jobb. Hvis man ser på alle de store lagene, så er den defensive midtbanespilleren det viktigste elementet. Ikke bare er han ballvinneren, men også den som starter angrepene. Han er ballfordeleren. Disse spillerne må tenke forsvar i 80 % av kampen, men må starte de gode angrepene også. Stevie ser ut til å forstå at han bør variere lengden på pasningene. Noen ganger er 14 meters pasninger like nyttige som 40 meters pasningene."

-Le Tallec må ikke bli utbrent
Gerard Houllier tror at Anthony Le Tallec kommer til å spille omtrent 15 kamper for de røde denne sesongen, og manageren har lovt å være forsiktig slik at unggutten ikke blir utbrent. "Den engelske stilen er forskjellig og det tar tid å tilvenne seg. Anthony har reagert positivt, men jeg vil ikke brenne ham ut. Jeg skal være forsiktig med ham. Det er som da Steven Gerrard var på den alderen. Stevie G spilte kun 12 kamper det første året, 25 kamper det neste, og over 50 kamper etter det. Man må bygge dem opp gradvis. Jeg tror Anthony vil spille minst 15 kamper pluss reservekamper, og han vil gradvis komme inn i det engelske spillet." Le Tallec var for første gang med i startoppstillingen i Slovenia onsdag, mens Florent Sinama-Pongolle fortsatt venter på sin debut. "Jeg ønsker ikke å kaste dem inn å risikere at de mister selvtilliten dersom tingene ikke går deres vei. I Ljubljana løp Anthony for mye. Det var årsaken til at jeg tok ham av banen. Han var over alt som er et godt tegn, men han var for sjenerøs i forsøkene istedenfor å rasjonere løpene. Det kommer med tiden."

-Glad jeg ble værende
Igor Biscan sa nei til en overgang til Panathinaikos i sommer for å slå igjennom i den røde trøya, og er glad for det nå. "Det er sant at jeg pratet med Panathinaikos i sommer. Men jeg hadde en prat med manageren og han ba meg om å ikke forlate klubben. Så det var det. Jeg ble. Jeg vet at det ikke har vært noen god tid for meg her de første to årene. Fansen fikk ikke se hva jeg kunne bidra med. Nå håper jeg at jeg har fått vist at jeg er en god spiller og at jeg fortjener å spille på et lag så godt som Liverpools. Jeg er langt mer fornøyd nå fordi jeg spiller regelmessig.  Det går bedre for meg denne sesongen enn det har gjort. Min selvtillit er bedre enn tidligere. "Nå er det opp til meg å fortsette på det nivået jeg har kommet opp på og forsøke å beholde plassen på laget." Kroaten har startet de fem siste kampene som erstatter for Stephane Henchoz. Henchoz er nå friskmeldt og var på benken i midtuka. Igor vet imidlertid ikke om han må vike for sveitseren. "Jeg vet ikke om jeg får bli på laget til fordel for Stephane Henchoz. Steff er en stor forsvarer som har dannet et godt samarbeid med Sami Hyypiä. For meg personlig, er alt jeg kan gjøre å holde meg i form og gjøre det bra hver gang jeg får sjansen til å spille. Vi har en tøff kamp mot Charlton søndag. Vi må være klar for den og forhåpentligvis er jeg med igjen."

Fargeglad dommer
Robert Styles dømmer morgendagens oppgjør på The Valley. Han er den klart ivrigste av de sortkledde til å vifte med gule og røde kort denne sesongen. På tre PL-kamper har han delt ut 21 gule og fem røde. Mellom Birmingham og Tottenham delte han ute hele åtte gule kort, og tre dager senere viste han tre spillere av banen da Leicester gjestet Stamford Bridge. I hans siste kamp, Everton-Newcastle, ga han ut ti advarslerog to røde kort, i tillegg til å dømme tre starffespark. Han dømte Liverpool sist mot Crystal Palace i FA-cupen forrige sesong, en kamp som huskes best for Chris Kirklands kneskade.

Siste om Charlton
Innlånte Chris Perry returnerer etter å stått over ligacupen i midtuka. Tottenham ønsket ham ikke cup-tied. Richard Rufus er tvilsom, mens Gary Rowett og Hermann Hreidarsson er skadet. Carlton Cole sliter med en hofteskade, men kan bli klar. Jason Euell er suspendert. "The Addics" har kun vunnet to av sine 16 siste PL-kamper.  Forrige sesong tapte Liverpool 0-2 på The Valley, mens på Anfield sikret Stevie G en 2-1-seier på overtid. Etter å ha tapt mot Charlton på 2.juledag i 1959 har Liverpool vunnet 17, spilt to uavgjort og tapt kun to av de innbyrdes møtene uansett bane. De røde har vunnet syv av de siste 11 kampene borte mot London-laget.