Stevie G klar for sesongens største kamp

Liverpools kaptein legger ikke skjul på at søndagens oppgjør mot Man Utd betyr mye. Dudek tenker ikke på marerittet fra i fjor. Kamp om engelsk fotball på norsk fjernsyn.

- Ikke råd til å tape mange flere kamper

Vår hærfører Steven Gerrard sier han er topp motivert til søndagens møte med rivalene fra Manchester. Liverpool er under press etter en dårlig sesonginnledning og ligger allerede åtte poeng bak United, og hele ti bak Arsenal. Steven tror imidlertid lagkameratene kan legge den dårlige perioden bak seg, og heve spillet mot Manchester United.- Manchester United er den største kampen i sesongen for Liverpool, helt klart, sier Gerrard uten å blunke. – Begge klubbene kjemper om Champions League og har vært rivaler lenge. Vi har hatt noen fantastiske kamper mot United og jeg er sikker på at vi kan klare det igjen på søndag. Vi har ikke råd til å tape mange flere kamper nå, og trenger poengene.  

Steven tror dominansen United har hatt det siste tiåret har gjort at kampene får så stor betydning. – Jeg er en lokal gutt og har sett kampene fra tribunen. Jeg tror disse kampene er så store på grunn av rivaliseringen mellom klubbenes supportere. Everton er en massiv kamp fordi de holder til rett borti veien, men United er og blir den største kampen denne sesongen.

 

Jerzy har fortrengt vonde minner

Jerzy Dudek selv sier han har jaget demonene som plaget han sist United besøkte Anfield og at han har blitt sterkere av opplevelsene. – Jeg vet hva som skjedde, men har sluttet og tenke på det, koblet det ut. Nå tenker jeg bare på gode minner mot United, som i ligacupfinalen. Jeg har følt meg mye sterkere på banen siden det.

Liverpools keeper snakket også om gårsdagens kamp og sesonginnledningen.

- Det var vanskelige spilleforhold i går, trolig det verste jeg noen gang har spilt på. Vi har våre mål for sesongen. Det startet dårlig og vi vet hva vi må gjøre i ligaen. Vi har tatt full pott i to kamper på rad nå og seier på søndag vil gi oss et fantastisk løft videre.

Steven Gerrard roser Jerzy Dudek og tror han er tilbake på sitt beste etter marerittet mot Manchester United sist sesong. Det er under et år siden polakkens karriere nesten gikk mellom hans egne fingre, da han presterte to tabber i en prestisjetung kamp. Dudek og United møtes igjen på søndag, og lagkamperaten er raske å støtte lagets nr.1. 

- Jerzy hadde et par meget viktige redninger mot Fulham sist helg, og har kommet utrolig bra tilbake etter tabbene sist sesong. Han har vært solid hele sesongen og fortsetter han sitt gode spill legger det grunnlaget for å vinne kamper fremover.

 

Mange vil ha ”Tippekampen”

Både NRK/TV2 og TV3/Viasat har gitt uttrykk for at de ønsker å gi Canal+ kamp om rettighetene til sendingene fra Premier League, skriver Aftenposten.  Avtalen om de populære kampene løper ut etter denne sesongen.  NRK og TV2 bekrefter imidlertid begge at de ikke vil ha råd til å kjøpe denne ”pakken” på egenhånd, men er avhengig av et samarbeid.  Rundt 400 millioner kroner er en antatt pris.  Canal+ kan på en enkelt helg sende 5-6 kamper, og derfor mener Bjørn Taalesen hos TV2 at det er enda mer aktuelt å kunne dele på rettighetene:  - Vi hadde Premier League for noen år siden, men mye har forandret seg siden den gang.  Nå sendes det ikke bare kamper på lørdager, men matchene blir spredt utover hele uka.  Toppkampen går gjerne på en søndag.  Derfor vil det være en fordel om vi kunne dele sendetiden med andre.

Norsk Tipping legger ikke skjul på dersom kampene igjen blir sendt på en riksdekkende kanal vil det bety mye for omsetningen.  Informasjonsdirektør Peer-Jacob Svenkerud sier imidlertid at de ikke har noen planer med å bidra økonomisk dersom TV2 og NRK blir med på en budrunde.  Svein Mathisen hos TV2 er forundret over det:  - Takket være Lotto og Extra tjener de store penger, men jeg synes det er pussig at de ikke vil vurdere an avtale om å kjøpe fotballrettighetene til Premier League.

Ifølge NRK har Canal+ lave tall for sine sendinger fra Premier League, og at selv toppkamper kun samler mellom 20000 og 40000 seere.  Arne Scheie hos statskanalen minner om at de hadde rundt en million seere under Tippekampens glansdager.  Peter Harrison hos Canal+ avviser imidlertid at tallene til NRK er riktige:  - De har kanskje andre målinger enn oss, men dette er feil.  Det er en forretningshemmelighet hvor mange seere vi har, og for oss er det uinteressant.  Det som teller for oss, er antall abonnenter.  Det ønsker vi heller ikke å gå ut med, men antallet øker.  Hadde vi ikke hatt seere hadde vi ikke hatt råd til Premier League.  Engelsk fotball er en liten del av vårt totaltilbud, men det er en viktig del.  Vi er interessert i å få en ny kontrakt, og det uten å samarbeide med noen.