Stevie G tilbake på sitt beste

Gerrard føler seg i toppform foran to EM-kamper med England. Houllier sier det er på tide at Heskey presterer. Partridge tilbake da ingen ble solgt. To fra start for Frankrike U20.

Steven Gerrard er enig med dem som sier at årets sesong har vært som en berg og dalbane for midtbanespilleren:  ”Jeg startet sesongen bra for Liverpool, og hadde deretter et par måneder hvor jeg var veldig svak på klubblaget.  Det var også et par landskamper jeg ikke var fornøyd med.  Denne sesongen har vært litt opp og ned, men i de siste seks ukene har formen kommet tilbake og jeg føler meg i god form."

Scouseren legger ikke skjul på at England behøver seire både mot Liechtenstein på lørdag, og i toppkampen mot Tyrkia i Sunderland på onsdag, dersom de skal holde kursen mot sluttspillet.

Gérard Houllier har gått ut for n’te gang og forsvart Emile Heskey, men manageren innrømmer også at det nå er på tide at klubbens dyreste spiller oppfyller sitt potensiale:  ”Kanskje folk mener at jeg har overbeskyttet Emile denne sesongen, og at jeg har forsvart ham for mye.  Men jeg kjenner mine spillere.

”Ja, jeg har snakket til ham angående hans form.  Jeg har snakket til ham om støtten som staben og spillerne har gitt ham, og han vet at det er tid for å betale tilbake dette.

”Men jeg har fortsatt tro på hans potensiale, og derfor vil jeg også hevde at jeg ikke forsvarer ham for mye.  Jeg støtter ham fordi jeg fortsatt tror at han vil oppfylle sitt potensiale.

”Jeg vet at mine spillere er mennesker.  De gjør feil og de har sine svakheter.  Jeg vet når en spiller behøver et spark i baken, eller han trenger en arm rundt skulderen.  Nylig var han skadet, men spilte med smerter og scoret i Glasgow mot Celtic.  Det var tappert.

”Du går igjennom motgang og blir sterkere.  Slik er det overalt i livet, og det er det jeg forventer vil skje med Emile.”

Richie Partridge har gjennomført en brokkoperasjon og er ute av spill for resten av sesongen.  Den lille iren vil derfor reise tilbake til Liverpool til neste uke, etter at hans låneopphold i Coventry er blitt avbrutt.

I Hull har Jon Otsemobor scoret to mål på sine tre første kamper som høyreback, og 3.divisjonsklubben har allerede antydet at man håper å kunne beholde forsvareren også utover låneperioden for resten av denne sesongen.

Ingen Liverpool-spillere byttet klubb da det i går var transferdeadline for klubbene under Premier League.  Det ville i så fall først og fremst ha vært aktuelt for noen av de yngste spillerne som ikke vil få kontrakt til sommeren.  Av overgangene kan en merke seg at den tidligere reservelagsspilleren John Miles gikk på lån fra Crewe til Macclesfield, mens sønn av reservelagstrener Hugh McAuley og juniorspiller på Anfield med samme navn, gikk fra Cheltenham til Kidderminster på gratis overgang.

Alou Diarra og Florent Sinama-Pongolle spiller fra start når Frankrike U21 i kveld spiller hjemme mot Malta.  Greégory Vignal er på benken, mens Anthony Le Tallec er skadet.

Kampen mot Tranmere i Liverpool Senior Cup er fastsatt til torsdag 1.mai.  Kampen spilles på Prenton Park.  Dette er en turnering hvor klubbene gjerne stiller med sine juniorspillere.