Stevie G vil roe seg ned – og skrive ny kontrakt

Gerrard ser for seg fremtiden i LFC, og innrømmer at han må bli mer disiplinert. Optimistisk Owen på vegne av et mer offensivt Liverpool. Liverpool v Valencia på fjernsyn?

Gerrard vil være hard, men fair

Steven Gerrard mister altså ligastarten etter sitt røde kort mot nettopp åpningsmotstander Chelsea under avslutningen av forrige sesong.  Stevie G ble også sendt av banen under treningskampen mot Galatasaray nylig.  Nå hevder scouseren at han har lært sin lekse, og at selv om han ikke vil gå bort fra sin helhjertede spillestil så må han beherske sitt temperament:  -Lag vil prøve å hisse deg opp.  Du må være mer behersket ute på banen og sørge for at du ikke blir utvist.  Jeg tror det dreier seg om erfaring, og jeg vil lære av dette.  Jeg er nå gammel nok til å skjønne at man må dra nytte av slike erfaringer.

 

-Dersom lag prøver å få deg ut av balanse er det et kompliment.  De sier at du er en god spiller.  Men du må kunne håndtere det.  Nøkkelen er å være rolig og bare fortsette med spillet.

 

-Jeg vil ikke slutte å takle for det.  Alle midtbanespillere vil få noen kort.  Faktisk så var min disiplinære statistikk forrige sesong veldig bra(et rødt og fire gule kort).  Jeg har bygget mitt spill rundt det å takle, men jeg bruke temperamentet mitt på best mulig måte.  Du må være hard, men fair.

 

Sammen med Michael Owen er Gerrard en av de spillerne som nå har to år igjen av sin kontrakt med Liverpool.  Å få begge nøkkelspillerne til å skrive under forlengede avtaler er høyt prioritert av manager Gérard Houllier, og mens Michael Owen nylig antydet at han kunne tenke seg å vente å se litt før han tok en avgjørelse virker Steven klarer til å knytte seg til Anfield også i fremtiden:  -Det vil trolig bli samtaler snart, og jeg vil definitivt skrive under på en ny kontrakt.

 

Owen tror på et offensivt Liverpool

Michael Owen sier i et intervju at han vet laget har det i seg til å kunne kjempe i toppen av Premier League til neste sesong.  Etter at man ble nr.2 med 80 poeng for to år siden ble det meste ødelagt av en periode på elleve kamper uten seier midtveis i forrige sesong.  Etter å ha sikret seg Harry Kewell og Steve Finnan tror lagets toppscorer at dette kan bli en stor sesong for de helrøde.  Ikke minst tror han at Kewell kan bidra til et mer kreativt og offensivt Liverpool:  -Vi har angrepet mer under pre-season enn tidligere.  Vi har skapt flere sjanser og scoret flere mål.  Du kan si at det har sammenheng med at vi ikke har møtt lag fra Premier League, men det faktum at vi kommer til muligheter er bra.

 

-Harry Kewell er et spennende kjøp for klubben.  Jeg vet ikke hvor manageren planlegger å bruke ham på banen, men han kan utgjøre en enorm forskjell for oss.  Han er et stort talent som både kan skape og score mål.

 

Morgendagens kamp på nett og TV

Liverpool spiller i morgen mot Valencia på Anfield.  Kampstart er kl 16.00, og det blir en generalprøve før alvoret starter igjen søndag 17.august mot Chelsea.  Vladimir Smicer er tilbake i troppen etter smellen han fikk mot Galatasaray, mens Salif Diao har begynt å trene igjen.  Sistnevnte vil imidlertid ikke være aktuell til morgendagen, og heller ikke til ligaåpningen.

Kampen mot Valencia blir sendt direkte på Liverpools offisielle webside, liverpoolfc.tv.  Kampen blir også oppdatert her på liverpool.no, og du kan i tillegg få lagoppstilling og scoringer tilsendt umiddelbart via SMS.  Hvor kampen blir sendt på fjernsyn kan du sjekke gjennom vår oppdatert TV guide.  Det tyder på at det er kun lokale spanske stasjoner som viser kampen, men vi har fått beskjed om at man kan se oppgjøret direkte på ”Helan og Halvan” i Sandnes.  Hvis det er andre som har opplysninger om overføring tar vi gjerne imot disse ([email protected]).