Tallec le Talent

Hypen rundt Anthony le Tallec har vært enorm siden han kom til Merseyside. I helga viste unggutten fotballpublikumet hvorfor. Og det på fem minutter…

To alvorlige skader på Jamie Carragher og Milan Baros satte en liten demper på feiringen av seieren over Blackburn. Men det var likevel nok å glede seg over etter en forrykende kamp på Ewood Park i helga. Først og fremst tre poeng, og ikke minst morsom angrepsfotball som tilsynelatende har satt en stopper for en langvarig spillestildebatt. Men morsomst av alt for de over 7000 tilreisende røde var Anthony le Tallecs inntreden på midtbanen. 18-åringen har av mange blitt lansert som guds gave til fotballen, og forventningene til den teknisk briljante U21-landslagsspilleren er enorme. En spiller kan naturlig nok ikke dømmes ut ifra fem-seks minutter med førstelagsspill, men glisende Liverpoolfans gned seg i hendene etter at dommeren blåste for full tid lørdag ettermiddag. Juryen var enstemmig; en stjerne var født. På rekordtid.

 

Begeistringen var nemlig stor i Darwen End da le Tallec endelig fikk signalet om å gjøre seg klar til debuten. Vladimir Smicer skulle egentlig gi vei for franskmannen, men da Steven Gerrard ikke klarte mer ble det han som fikk æren av å ønske le Tallec velkommen inn i engelsk fotball. De færreste av oss har imidlertid sett gutten spille fotball på høyt nivå, og nå hadde for første gang muligheten til å vise hvorfor Houllier har satset så stort på en tenåring fra Frankrike. Iført hvite fotballsko gikk han inn i en offensiv rolle på midtbanen, og det gikk ikke lang tid før Pools nummer 20 skapte en målsjanse for Michael Owen. Toppscoreren i Premier League var dessverre uvanlig ineffektiv foran mål i går og le Tallecs millimeterpresise gjennombruddspasning to minutter etter at han kom innpå endte dermed i Brad Friedels klyper. Bare sekunder senere gjorde gjentok le Tallec bedriften med hovmesterblikk og lissepasning til Owen, før han til slutt var innblandet i angrepet som førte til Kewells scoring som punkterte matchen helt.

 

Nå er det lov å drømme om en ny Platini. Anthony le Tallec ble født i oktober 1984. Det betyr at han ikke fyller 19 før neste måned. Noen mil øst for Liverpool skrytes det uhemmet av en portugiser ved navn Christian Ronaldo, som er like gammel. Norsk og britisk presse har hyllet unggutten helt fra starten med overdimensjonert og urealistisk ros etter kun få opptredener. Mediefokuseringen på Liverpools unge supertalenter har vært veldig liten i forhold og derfor kan det virke som Gerard Houllier har gjort alt riktig i behandlingen av en uslepen diamant. Man skal være forsiktig med å utrope noen ting i det hele tatt på så kort tid. Men faktum var at Anthony le Tallec viste så gode ferdigheter i de minuttene han var på banen at en stjerne kan ha blitt født. Teknikk, selvtillitt, modenhet og overblikket tyder på at vi har veldig god grunn til å være spente på fortsettelsen.

 

Gerard Houllier har uttalt at le Tallec snart er klar for å starte en kamp. Neste kamp er Leicester hjemme på Anfield. Det blir garantert en kamp der gjestene vil være ekstremt forsiktige. Liverpool vil styre kampen og gjennom et elleve manns forsvar. De aller fleste av de 7000 Scouserne som var på Ewood vil se Le Tallec fra start i neste kamp. Er man god nok er man gammel nok! Sannsynligvis starter han på benken. Forhåpentligvis kommer han inn. Uansett, denne gutten er helt unik!