Thompson hudfletter St. John

Phil Thompson forsvarer klubben etter den krasse kritikken fra Ian St. John.

Liverpool-legenden Ian St. John har vært en innbitt kritiker av Gérard Houllier de siste sesongene, men kraftsalven han kom  med etter lørdagens tap mot United har fått begeret til å renne over for Phil Thompson, noe Houlliers høyrehånd gir klart uttrykk for i dag: ”Etter den arbeidsinnsatsen vi la igjen på lørdag, er det veldig sårende å høre slike kommentarer fra eks-spillere, og det gjorde vondt da Ian St. John på Sky Sports kalte oss det verste Liverpool-laget i manns minne. Jeg tar sterk avstand fra kommentarene, og det gjør også spillerne. De er rasende og det gjør vondt. Jeg håper virkelig dette bare var noe han sa i kampens hete, men på bakgrunn av det Ian St. John har sagt om oss før, er jeg redd det ikke var det. Ian har hatt en lei tendens til å gå alt for langt i kritikken av oss. Det er ikke et hyggelig tema, men gjennom alle årene jeg har vært her har både Ian og flere andre eks-spillere gått ut og kritisert oss med jevne mellomrom.”

Thompson sier han tror St. John har noe personlig i mot Houllier, og han underbygger teorien sin med flere eksempler: ”Det var en artikkel i en skotsk avis etter at vi tapte for Celtic, og noen av kommentarene han hadde der var patetiske. Vi spilte to gode kamper mot Celtic, og i Glasgow spilte vi til tider fantastisk fotball. Han skrev at vi spilte fullstendig uten tæl i kampen på Anfield, men det verste var da han skrev at han håpet Martin O’Neill likte seg så godt på Anfield at han kunne tenke seg å tilbringe mer tid der. Han refererte til Houllier som ’franskmannen.’ Han kan ikke en gang få seg til å kalle Liverpools manager ved navn. Det er urettferdig og det er personling, og det er noe som alle kan se. Jeg er lei for at situasjonen har blitt slik, men vi må gå ut og beskytte klubben vår og fortelle hva vi føler. Dette har gått altfor langt nå. Jeg vet hvordan ting ofte blir lagt fram, men med Ian er det alltid det samme.”

”Det Ian burde huske er sesongene 1966-73 da vi ikke vant en eneste tittel. Han var en del av det laget. Han vil huske at han var en del av laget som tapte den famøse cupkampen mot Watford. Det var et lag som la seg ned uten kamp. Det var et lag jeg elsket – et lag som skaffet klubben heder og ære i mange år. Nå sier han at vi er det verste laget i manns minne, til tross for at vi nylig slo Manchester United i en cupfinale. Denne sesongen er ikke en gang over ennå, og vi har fortsatt en mulighet til å kvalifisere oss til Champions League. Jeg sier ikke at alt har vært rosenrødt, men i November var vi faktisk på toppen av tabellen og spilte, i motsetning til hva en del folk sa, glimrende fotball. Vi hadde fortjent flere poeng enn vi fikk."

”Det som irriterer oss mest, er at enkelte eks-spillere tydeligvis storkoser seg når de får muligheten til å kritisere oss i media. De sier kanskje at det må vi tåle, men jeg har vært i nøyaktig samme situasjon selv. Jeg vet hvor viktig det er stå fram på rett måte. Ingen vet bedre enn meg  hvor viktig det er å ta ansvar og å være konstruktiv når man blir bedt om å kommentere klubben. Jeg vet at jeg aldri ville fått sjansen til å returnere til klubben dersom jeg hadde rakket ned på den når den hadde problemer, slik som Ian St. John og enkelte andre gjør. Jeg er kanskje ikke alltid like korrekt i måten jeg uttaler meg på, men jeg prøver i hvert fall alltid å være anstendig. Jeg vet hvordan man bør ta seg av ting. Se på typer som Kenny Dalglish, Ian Rush, Alan Hansen og John Aldridge, som er i media hele tiden, og som klarer rollen på en fabelaktig måte. Det er er av grunnene til at fansen fortsatt elsker dem like høyt. Kritikk er selvfølgelig helt i orden så lenge den er konstruktiv. Dette er ikke bare sure oppstøt etter lørdagen, men noe som har holdt på over lengre tid. Det er nå på tide at vi står fram og forsvarer oss. Dette er ikke noe jeg synes er hyggelig å ta opp, men jeg vet at det har irritert fansen. Vi har et godt forhold til våre tidligere spillere. De blir ønsket velkommen med åpne armer. Mange av dem, Ian inkludert, får både billetter og gjestfrihet. Til tross for alt som har skjedd i det siste, holder vi fortsatt døra åpen for dem. Det er derfor det gjør så vondt, når vi høre slike kommentarer som Ian kom med i helgen.”