Tilbake i Leeds - inntil videre

Harry Kewell har reist tilbake til Leeds mens jurister ordner overgangen. Agent Berne Mandic avviser ulovlig kontakt med Liverpool, og antyder at overgangssummen kan være så lav som £5 mill.

I et intervju med Sky Sports/Sky News kommer nå Harry Kewells agent Bernie Mandic med en del interessante kommentarer vedrørende det som etter hvert har blitt en såpeopera-lignende transfer-saga. Mandic gjør det klart at spilleren har gjennomført og bestått den medisinske testen hos Liverpool uten noen problemer som helst. Men i stedet for å trene med Liverpool i dag, har Kewell måttet returnere til Leeds, og preseason trening med dem i stedet, i påvente av at finjussen rundt overgangen skal ordnes. Mandic gjør det imidlertid helt klart at Kewell ikke kommer til å skrive under for noen annen klubb enn Liverpool, selv om det skulle bety at han må se ut kontrakten sin med Leeds og først bli Liverpool-spiller til neste sesong. Han forventer likevel at Kewell blir Liverpool-spiller i løpet av dagen i dag.

I et intervju "live" på Sky News nå i formiddag sier Mandic følgende: "Det har vært mye feilinformasjon i mediene rundt denne overgangen, spesielt vedrørende hvorfor overgangen ikke har gått i orden ennå. Det har vært sagt at årsaken til forsinkelsene er at Harry forlanger at kontrakten hans blir utbetalt, samt at han har forlangt ulike andre bonuser. Dette er det rene sludder!"

"Harry forlanger ingen utbetalinger fra Leeds, i form av lønninger eller annet. Ei heller noen del av transfersummen som Liverpool skal betale Leeds. Slik er det, og når andre sier noen annet så er det rent oppspinn."

Mandic sier i intervjuet at så vidt han bekjent kom de to klubbene til enighet som transfersummen i går kveld, og at denne faktisk ligger så lavt som £5 millioner. Men Leeds skal ha fremmet noen betingelser i forbindelse med overgangen som var uakseptable for Kewell og hans agent. "Det går på hvordan man ordlegger seg i overgangsbetingelsene, og til det er ordnet opp i disse finjuridiske punktene vil Harry fortsatt være en Leeds-spiller", slår Mandic fast.

"Harry dro fra Liverpool sent i går kveld. Han er fortsatt Leeds-spiller, og vil ikke trene med Liverpool i dag", gjentar Mandic.

Mandic gjør det også helt klart at Liverpool ikke har foretatt noen form for ulovlig kontakt med Kewell i forbindelse med overgangen. "Det har vært stilt spørsmålstegn ved at vi har snakket med Liverpool i 6 måneder fordi Harry var sitert på dette på australsk tv. For å klargjøre dette kan jeg avsløre at agenter som handlet på vegner av Leeds så tidlig som i desember/januar kontaktet Liverpool i sakens anledning. Disse agentene til Leeds kontaktet også oss, og gjorde det klart at de hadde fullmakt fra Leeds til å selge Harry. Og det var ikke bare en klubb, men flere klubber, som ble kontaktet av de samme agentene. Derfor denne referansen til kontakt til 6 måneder."

"Verken Harry eller jeg har foretatt ulovlige forhandlinger bak Leeds’ rygg. Alt vi har gjort har vært med Leeds sin velsignelse. Jeg har et brev som beviser at jeg fikk fullmakt fra Leeds til å finne en alternativ klubb for Harry, og det brevet er signert av Leeds sin styreformann", sier Mandic..

Kewell har altså reist tilbake til Leeds i påvente av hvordan saken utvikler seg. "Leeds har nå et valg. De kan enten tjene litt penger nå, eller vente ett år og Harry vil gå til Liverpool gratis. Det er ikke mer vi kan gjøre nå. Resten må løses av jurister."


"Jeg kan også avsløre at tre andre klubber var beredt til å betale betydelig mer enn £5 mill for Harry, og de tilbød også betydelig mer i lønn til spilleren. Men Harry ønsket å gå til Liverpool. Enkelte ønsker å se at denne overgangen går i vasken, og bruker alle triks i boken og vel så det. Jeg vil understreke at Harry ikke er motivert av penger i denne saken. Da hadde han valgt en klubb som tilbød 30% mer i lønn. Jeg tror rett og slett at Leeds er overrasket over at Harry ikke valgte den mest lukrative avtalen rent pengemessig, både for han og dem. Og dette har tydelig irritert enkelte. Men for Harry er det nå helt uaktuelt å gå til noen annen klubb enn Liverpool. Han sier at det er Liverpool, enten nå eller om 12 måneder", avslutter Mandic.