To skadeskutte lag møtes

Houllier foran kampen. Arsenal uten Vieira, Ljungberg og Bergkamp. Lenge siden siste seier mot Arsenal. Liverpool svake på Anfield.

Gerard Houllier har en rekke spillere på skadelista foran morgendagens direktesendte formiddagskamp (avspark kl. 13.30) mot ligaleder Arsenal på Anfield. Jamie Carragher og Milan Baros er langtidsskadde. Dietmar Hamann og Chris Kirkland er fortsatt et godt stykke unna comeback, mens Danny Murphy pådro seg en ankelskade i reservelagskampen mot Everton mandag og blir ut i rundt en måned.

Stephane Henchoz har akkurat returnert fra sin ankelskade og har en noe rusten form etter bare å ha spilt 90 minutter for reservene siden ligaoppgjøret mot Aston Villa 24.august. Houllier meldte i går at Vladimir Smicer trolig blir klar i tide etter at han forlot The Valley med en kneskade. Reservekeeper Patrice Luzi skadet hoften på onsdag, men sitter sannsynligvis på benken mot Arsenal.

Gerard Houllier sier at spillere og støtteapparat nå har lagt bak seg skuffelsen etter tapet mot Charlton og ser frem til å ta i mot Arsenal hjemme. "Heldigvis er denne klubben sterk, solid og samlet, og spillerne holder sammen. Når man går gjennom en tøff tid, holder man sammen og vi har den kvaliteten til det her. Uansett resultatet, er det en kamp vi må prestere i. Vi ønsker å vise hva vi kan og gi en bekreftelse på hva vi hittil har gjort denne sesongen. For meg var Charlton-kampen en glipp. Hvis vi hadde spilt dårlig der nede, hadde jeg vært bekymret. Vi må bare holde det gående og fortsette å gjøre det vi har tro på. Det gode med disse spillerne, spesielt de engelske, er at de legger fortiden bak seg. Vi så hva som skjedde og vi prøver å lære fra det, men vi kommer ikke til å dvele ved det. Det er ingen gjeng med humørspillere. Selvfølgelig var spillerne nedbrutte etter kampen, men så snart vi gjenopptok treningen så vi fremover og begynte forberedelsene til neste kamp. Ikke glem at det var mye positivt å se. Jeg foretrekker å leve med de positive sidene. Jeg tror på at hvis holdningen er riktig og vi fortsetter med gode holdninger så kommer resultatene. Spillerne har vært fantastiske på trening denne uken. De har vært fokuserte og trives. Jeg tror det er et godt tidspunkt å møte Arsenal på, selv om vi er rammet av skader for tiden. Jeg vet av erfaring at Champions League kan tømme en for krefter. Arsenal er et godt lag med kvalitet i stallen. Kamper disse lagene i mellom er alltid hendelsesrike, kvaliteten på spillet er vanligvis bra, og svært sjelden ender kampene målløse. "

Arsenal er uten kaptein Patrick Vieira (lårskade), angriper Dennis Bergkamp (leggskade) og midtbanespiller Fredrik Ljungberg (forstuet ankel). Sol Campbell er tilbake i trening igjen etter farens bortgang. England-forsvareren har ikke spilt siden tapet mot Inter Milan 17.september. Alle fire var uaktuelle mot Lokomotiv Moskva i midtuka. Arsene Wenger uttaler følgende om Sols muligheter til å spille i morgen. "Sol har en mulighet for å returnere. Han er tilgjengelig og har vært i trening hele uken. Jeg må ta en avgjørelse om han er i god nok form og mentalt klar til å spille." En avgjørelse ventes å bli tatt i dag. Hvis Campbell kommer inn, blir trolig Keown satt på benken etter å ha spilt tre knallharde kamper den siste tiden. "I utgangspunktet har vi samme tropp som mot Moskva. Vi har vunnet viktige kamper uten sentrale spillere tidligere. Vi vant mot Liverpool for to år siden uten Vieira og vi tok hjem ligatrofeet på Old Trafford uten Henry," avslutter Wenger. Mot Lokomotiv Moskva sto følgende atten spillere på dommerkortet: Lehmann, Lauren, Keown, Toure, Cole, Pires, Edu, Silva, Parlour, Henry, Wiltord. Reserver: Stack (gk), Cygan, Kanu, Tavlaridis, Aliadiere, Bentley, Hoyte.

Arsenal leder Premier League med 17 poeng, et poeng foran Chelsea, som har en kamp mindre spilt, og Manchester united. Liverpool ligger nede på en 8.plass med 11 poeng.

De røde har ikke vunnet mot londonerne siden FA-cupfinalen i 2001 (seks kamper).  I fjor ble det uavgjort 2-2 etter scoringer av Riise og Heskey, mens Pires og Bergkamp nettet for "The Gunners". Arsenal var i ledelsen to ganger, men Emile Heskey sørget for utligning på overtid. På Highbury endte det også uavgjort. Begge scoringer på straffe. Murphy ga merseysiderne ledelsen før Jeffers fikk et lettkjøpt straffespark som Henry scoret på. I 2001/02 ble det 1-2 hjemme og 1-1 borte. I 2002 møttes også lagene i FA-cup og Community Shield. Arsenal trakk det lengste strået begge ganger med 1-0. Før 2001/02-sesongen hadde imidlertid de røde et svært godt tak på The Gunners på Anfield. På åtte kamper vant man seks og to endte målløst og  18-1 i målforskjell.  Bortsett fra 2000/01 ble det heller ikke tap på Highbury i denne perioden. Etterkrigsstatistikken hjemme (kun liga) lyder 27-9-13 med målscore 84-49.

Statistikken viser tydelig at vi ikke lenger kan kalle Anfield for Fortress Anfield. De røde har på de siste 15 hjemmekampene i ligaen tapt tre, spilt syv uavgjort og kun maktet å vinne fem ganger. Og med antall fulltreffere står det heller dårlig til. På de siste 21 ligakampene på Anfield har Liverpool kun maktet å score mer enn to mål ved EN anledning, og det var mot Leeds i 3-1-seieren 23.mars. For øvrig har Michael Owens ni siste fulltreffere (uansett turnering) etter åpent spill kommet på fremmed gress.

Dommer i morgen er Graham Barber. Han har hittil dømt fire kamper i PL denne sesongen og delt ut 14 gule og et rødt kort (Garreth Barry, Aston villa vs Portsmouth). Det plasserer han på en 15.plass av de 19 dommerne som har vært i aksjon på oversikten over antall kort utdelt pr. kamp.