Tur til Fjerne Østen må trolig avlyses

P.g.a. SARS jobbes det med alternative pre-season-planer. Treningskamp fastlagt. Houllier optimistisk foran Chelsea-kampen. Sjefen takket fansen.

Rick Parry sier at klubben må ta en avgjørelse i løpet av to-tre uker om de skal reise til Fjerne Østen under forberedelsene til neste sesong. Planen var at de røde skulle besøke Hong Kong og Kina i juli med to innlagte treningskamper. Men grunnet utbruddet av det dødelige SARS-viruset, som herjer for fullt i Asia og spesielt i Kina, er det stor mulighet for at man skrinlegger disse planene og finner på noe annet. " Selvsagt er vi bekymret for problemene SARS-viruset skaper i Asia og vi ser an situasjonen daglig. Vi forhaster oss ikke med å ta en avgjørelse, fordi vi må være sikre. Vi kommer ikke til å gjøre noe som setter spillernes helse i fare. Vi har planer om å besøke Hong Kong og Kina, og i øyeblikket ser det veldig, veldig tvilsomt ut. Sjansene for at utbruddet skal være under kontroll før juli er lite sannsynlig og sjansene for å ha fått skikkelig informasjonen om situasjonen i Kina innen den tid er også små. Det er en for stor sjanse å ta og vi ser på alternativer. I løpet av to til tre uker må vi ha bestemt oss," forteller Parry.

Barcelona-kamp terminfestet
I følge nettstedet ynwa.tv er nå treningskampen mot Barcelona terminfestet. Den skal spilles på Anfield lørdag 9.august klokka 16.00. Sist katalanerne gjestet Anfield var i Champions League forrige sesong, og de vant 3-1 etter at Michael Owen hadde gitt hjemmelaget ledelsen.

Houllier svært optimistisk foran siste kamp
Manageren er svært optimistisk med tanke på å erobre den siste plassen i Champions League på ligaens siste spilledag. "Det er fortsatt i våre hender og det er bemerkelsesverdig tatt i betraktning at vi var oppgitte for ti kamper siden, og ingen trodde vi var i stand til å ta opp kampen. Vi vet hva vi må gjøre. Nå er det som en finale og vi er gode i finaler. Det er på hjemmebane vi har sviktet denne sesongen. Der har vi tapt om lag ti poeng. Men borteformen er blant de beste i Premier League (red.anm.: bare Manch Utd er bedre)," uttalte sjefen.

Manageren takket fansen
Gerard Houllier benyttet siste hjemmekamp for sesongen til å takke supporterne for den fantastiske støtten gjennom en vanskelig sesong. Mange tusen fans ble igjennom etter gårsdagens kamp for å applaudere spillere og trenerstab på deres tradisjonelle æresrunde etter siste hjemmekamp. "Jeg vil takke alle Liverpool-supportere for støtten denne sesongen og vi vil trenge dere igjen mot Chelsea neste uke," sa Houllier.