Unggutter lærer fort

Houllier imponert av Le Tallec og Sinama-Pongolle. Liverpool avviser Heskey rykter. Partridge linket til Leicester. Kewell klar for Australia.

Spillerne er blitt mer modne

Tirsdagens kamp mot Aberdeen var den siste bortekampen Liverpool skal spille før en generalprøve mot Valencia til lørdag.  Kampen på Anfield skal være innledningen til den siste finpussen før ligastarten og alvoret begynner mot Chelsea søndag 17.august.  Gérard Houllier forklarer at mye reising og sterk varme har vært årsaker til prestasjonene under pre-season har vært variable før man imponerte i Aberdeen:  -Det var den første kampen hvor vi hadde litt kjøligere vær.  Under de seks første kampene var det svært varmt, og det hendte også at vi spilte etter først å ha trent den samme morgenen.

-22 spillere ble benyttet mot Aberdeen, og det er bra.  Det er interessant å se på kvaliteten og utviklingen av de unge spillerne.  De har blitt mer modne ettersom de har blitt et år eldre og større.  Gjennomsnittsalderen i den første omgangen i Aberdeen var 23, og du forventer at det kan bli gjort feil, men igjen var jeg fornøyd med innstillingen og responsen etter å ha sluppet inn et tidlig mål.

To av de som har imponert mest er de franske 18-åringene Anthony Le Tallec og Florent Sinama-Pongolle.  Houllier har sagt at de må regne med å tilbringe neste sesong på reservelaget, selv om manageren nå kanskje antyder at de vil bli brukt litt tidligere blant de beste enn først antatt:  -Jeg vil ikke si at de er klare enda, men jeg vil si at de lærer fort.

 

Heskey blir på Anfield

Lyons formann ble i går sitert på at man var blitt tilbudt Emile Heskey denne sommeren, men at man til slutt hadde valgt å se på andre muligheter.  Liverpool har nå gått sterkt ut og avvist alle spekulasjoner om at den store spissen kan være på vei vekk fra klubben.  –Emile går ingen steder, slo en talsmann for klubben fast.  Heskey har vært i utmerket form under pre-season med seks mål på syv kamper, og alt snakket om at Liverpool gjerne vil hente inn Djibril Cissé, og at Heskey da vil være overflødig, var kanskje det sparket bak som han behøvde?

 

Overgang for Partridge?

Richie Partridge er blitt linket til en mulig overgang til nyopprykkede Leicester City.  Den kjappe vingen var tidligere i sommer aktuell for Reading, men en transfer på £350.000 ble ikke noe av.  Partridge var sist sesong på lån til Coventry, har et år igjen av sin kontrakt med LFC, og det er ikke ventet at Liverpool vil stå i veien dersom han ønsker seg førstelagsfotball og et akseptabelt bud blir lagt fram.

 

Harry til Dublin

Harry Kewell er tatt ut i Australias tropp som møter Irland til treningskamp i Dublin 19.august.  Dette er bare to dager etter at Liverpool har innledet sin sesong med hjemmekamp mot Chelsea.  Midtuken mellom de to første ligakampene er såkalt ”international week” og brorparten av Liverpools førstelagsspillere vil være opptatt med privatlandskamper.