Veien til finalen

Begge finalelagene har spilt fem kamper på veien til Cardiff.

Med deltagelse i Europa for både Manchester United og Liverpool gjorde de sin inntreden i Worthington Cup først i 3.runde. Begge finalistene stilte med omtrent et halvt reservelag i sine to første kamper før de tok turneringen langt mer alvorlig fra og med kvartfinalen (5.runde). Begge klubber har slått ut to lag fra Premier League og to fra Nationwide Divisjon 1 på veien.

Liverpool har kanskje slitt noe mer enn sine motstandere lengre øst på M62. Mot Ipswich i 4.runde måtte man ha straffespark for å gå videre og mot Aston Villa borte sikret man seieren på overtid. Mange trodde at kampen var avgjort allerede da Villa tok ledelsen etter 23 minutter. Liverpool har som vane å ikke vinne når kampens første scoring kommer i mot. Men en sjelden gang klarte de helrøde å kjempe seg fort inn i kampen igjen og fikk utligningen allerede fire minutter senere.  Ytterligere to scoringer ga en 3-1-ledelse. Men utrolig nok holdt man på å rote det til for seg. Først et langskudd fra Hitzlsperger før Villa utlignet to minutter før slutt, på en ball Henchoz styrte i eget bur. Danny Murphy sikret imidlertid avansementet på overtid, etter forarbeid av Stevie G, lagets kaptein for dagen . I semifinalen mot Sheffield Utd så også alt ut til å gå veien. Unggutten Neil Mellor scoret sitt første mål på førstelaget og laget gikk til pause med 1-0. Så enkelt skulle det ikke gå. For i en forferdelig 2.omgang ble Yorkshire-laget invitert inn i kampen igjen og de røde måtte reise hjem med et 1-2-tap. I returkampen på Anfield sørget El Hadji Diouf for en tidlig ledelse, men finaleplassen ble likevel ikke sikret før to minutter ut i andre ekstraomgang da Michael Owen nettet sitt første mål i Worthington Cup denne sesongen. Dermed var Pool klar får sin femte opptreden på Millennium Stadium i Cardiff.

Manchester United har stort sett jobbet tålmodig i sine kamper og fått lønn for strevet. I de tre første oppgjørene holdt de nullen og scoret totalt fem mål. Tre av disse ble satt inn i de siste ti minuttene av kampene, blant annet da Diego Forlan nettet i kvartfinalen mot Chelsea på Old Trafford.  Totalt har de sluppet inn kun to mål i turneringen, et i hver av semifinaleoppgjørene mot Blackburn. I det første møtet med Lancashire-laget på Old Trafford ga Paul Scholes de røde djevlene ledelsen i det 58.minutt, men tidligere Liverpool-spiller David Thompson utlignet tre minutter senere. Dermed sto Manchester United foran en ikke altfor lett oppgave i returmøtet på Ewood Park, hvor de hadde tapt 0-1 før jul. Og de kom enda mer på etterskudd da ex. Manchester United-spiller Andy Cole ga Rovers ledelsen etter 12 minutter, og en finale mellom de to store rivalene så da litt fjern ut. Men som ”alltid” slo United tilbake. To scoringer av Paul Scholes og en fra Ruud van Nistelrooy sørget for sammelagtseier 4-2.

Liverpool har nettet 11 ganger og sluppet inn hele 7 mål på sine fem rundekamper, mens Manchester United står med en målscore på 9-2.  Dommer i finalen er rutinerte Paul Durkin (Dorset). Han har dømt begge finalistene to ganger tidligere denne sesongen. Liverpool mot Manchester C i 3-0-seieren på Maine Road og da Aston Villa klarte 1-1 på Anfield. Manchester United dømte han i kampene mot Chelsea (h) 2-1 og Manchester City (b) 1-2. Tony Green (Leicestershire) og Andy Woolmer (Northamptonshire) er utnevnt som assistentdommere. Avspark er søndag klokka 15.00 norsk tid.