Vil ha topp kvalitet

Houllier sier at han er på utkikk etter nyervervelser som kan gå rett inn på laget. Ideelt vil manageren kjøpe fire spillere. Henchoz tvilsom til ligaåpningen? Medaljeplass til neste sesong er målet.

Gérard Houllier letter i dag litt på sløret angående klubbens planer på transfermarkedet før neste sesong.  Franskmannen erkjenner at man nå behøver å bruke penger på etablerte spillere og ikke spillere med potensial:  ”Vi behøver ikke spillere med potensial nå.  Vi behøver spillere som kan komme og gå rett inn på laget.  Jeg er klar over at det faktum at vi ikke er i Champions League ikke vil gjøre oss like attraktive for noen spillere, men jeg vet også at vi ikke trenger så mye nytt.  Kanskje en eller to spillere av topp kvalitet, som kan gå inn på laget.

”Vi behøver kreativitet, jeg skal innrømme det.  Vi behøver en spiller som kan gi oss linken mellom midtbane og angrep, og vi behøver trolig også en forsvarer.

”I en ideell verden vil vi kjøpe fire spillere i sommer, fordi vi også må erstatte spillere hvis kontrakt løper ut.”

 

I sammenheng med at man behøvde en forsvarsspiller nevnte også manageren at Stephane Henchoz nettopp hadde begynt med løpetrening igjen etter sin leggoperasjon, og at ”vi håper han vil være klar igjen til neste sesong”.  Tidligere signaler gikk ut først ut på at man ville ha sveitseren tilbake til denne sesongens ligainnspurt, slik at Stephane nødvendigvis må ha hatt et kraftig tilbakeslag under sin opptrening i etterkant av inngrepet på baksiden av leggen.

 

Houllier forteller også litt om sine visjoner og mål foran neste sesong:  ”Vår visjon og vårt mål er å vinne Premier League, det er ingen tvil om det.  Men på et topp nivå er forskjellen i alder en faktor, og i så måte trenger vi litt tid.  Ikke misforstå, vi har noen erfarne spillere i vår tropp, men vår gjennomsnittsalder mot Chelsea var bare på 25 år sammenlignet med Chelsea som hadde et snitt på 29 år. 

”Neste sesong ønsker jeg at vi er tilbake blant de tre beste.  Det er vårt mål.  Jeg er glad for at vi har gått igjennom en svak periode i denne sesongen fordi spillerne har lært mye av det.  Det har vært en middels sesong og vi kan gjøre det bedre.  Jeg har stor tro på at du oppnår ikke noe i livet uten å vært gjennom dårlige perioder, og denne sesongen har virkelig testet oss.  Vi vil nyte godt av det til neste sesong.”