- Den perfekte midtbaneduo

Tommy Smith om Hamann og Gerrard. AC Milan tilbakeviser Heskey-interesse. Tysk kanal sender kampen mot Man City. Diao med egen nettside. Reservekamper omberammet.

I sin faste spalte i Liverpool Echo legger den tidligere stopperkjempen Tommy Smith vekt på viktigheten av å ha Hamann og Gerrard sammen på midtbanen. Det solide forsvaret og Hamanns retur etter skadeavbrekket må ta mye av æren for de gode resultatene den siste tiden.

- Hvis de er heldige, kan Liverpool ha en duo i verdensklasse tilbake i aksjon i løpet av kort tid. Didi Hamann og Steven Gerrard er den perfekte midtbaneduo. Tyskerens styrker kompletterer egenskapene til Gerrard, og de røde tror jeg vil ta fordel av å ha begge tilbake på banen. Da Hamann var ute langtidsskadet, var deres samspill sentralt savnet. Hamanns evne til å lese spillet, være et skjold foran forsvarsfireren, utføre brytninger i rett tid og være den nødvendige linken mellom forsvar og angrep sammen med Gerrard er så viktig. Han har vist seg fra sitt beste i det siste, og er tilbake i full kampform. Faktumet at Liverpool har holdt nullen i de tre siste kampene har noe med nøkkelrollen til Hamann å gjøre. Gerrards involveringer, pasningskvalitet og støtten han gir til angrepet vil gi den ekstra dimensjonen til å skape målsjanser. Houllier må være fornøyd med måten forsvaret har fått tilbake stabiliteten på. Lik Hamann, så har Hyypiä vært en innflytelsesrik spiller, men vi skal heller ikke glemme de defensive bidragene til Heskey, som er forberedt til å ta i et tak når det stormer som verst. Når man også tar i betraktning at de røde har vært i gjennom en urolig periode ved at de har blitt tvunget til benytte fire keepere i de siste kampene, så er resultatene av det beste slaget. Liverpool har blitt beskyldt for å hatt flaks med cuptitlene de siste årene, men lykken har i hvert fall forlatt dem denne sesongen med alle skadene. Men ting ser bedre ut nå. Hamann og Gerrard er snart tilbake sammen, mens Owen er tilbake i bildet. Carragher er heller ikke langt unna. Med de siste resultatene ser alt mye lysere ut.

 

AC Milan avviser Heskey-interesse

Som vi nevnte i formiddagsnyhetene skriver engelske aviser i dag at AC Milan ønsker å hente Emile Heskey. En offisiell uttalelse fra den italienske storklubben tilbakeviser imidlertid dette.

- Nei, vi er ikke interessert i Emile Heskey. Vi leter ikke etter en spiss og det er lite tenkelig at vi foretar noe mens overgangsvinduet er åpent i januar, sier AC Milans sportsdirektør Ariedo Braido.

 

Tysk kanal viser Man City

Onsdag 11.februar spiller Liverpool hjemme mot Manchester City, men både Sky og Canal+ overfører Portsmouth v Chelsea. Den tyske kanalen Premiere Sport opplyser imidlertid på sine nettsider at de sender kampen fra Anfield direkte.

 

Diao med nettside

Salif Diao har nå lansert sin egen nettside på Icons. I den første oppdateringen skriver senegaleseren om hvor vanskelig det er å forlate Liverpool for å delta i African Nations Cup. Andre spillere derimot ser ut til å han mistet sin interesse for internettsidene sine. Jerzy Dudek har ikke gjort noen oppdateringer siden mai i fjor, mens Smicer, Hyypiä, Henchoz, Hamann og Finnan ser ut til å ha gitt opp prosjektet.

 

Reservelagskamper omberammet

Borteoppgjøret mot Bolton er flyttet fra mandag 26.januar til onsdag 28.januar, og spilles på Lancashire FA County Ground i Leyland. Kampen mot Aston Villa i høst ble utsatt, og det er nå bestemt at serielederen gjester Deva Stadium i Chester torsdag 12.februar.