- Det blir en tøff kamp

Yeovil Town-manager Gary Johnson lover Liverpool tøff motstand. – Jeg elsker FA-cupen, sier Gérard Houllier. Michael Owen fra start? Kapteinen støtter manageren.

Yeovil Towns manager Gary Johnson har vært offensiv i sine uttalelser denne uka. Før kampen finner han det for sikkerhets skyld betimelig å advare Gérard Houllier mot tøff motstand.

- Han vil neppe reise hjem og tenke «å, for en flott fotballkamp». Jeg vet han ser på dette som et viktig oppgjør, særlig på grunn av det presset som hviler på hans skuldre. Hvis jeg var ham, ville jeg helst se at jeg slapp en sånn kamp, sier Johnson. Alt ligger med andre ord til rette for en hard brudulje i dag – og, skrekk og gru, kanskje flere skader.

Skal vi tolke Johnsons siste utsagn er det i hvert fall mye som tyder på at hjemmelaget vil legge seg tilbake og kjempe med nebb og klør.

 

- Jeg elsker FA-cupen

Gérard Houllierstort sett klart å holde fokus på sitt eget lag i forkant av cup-kampen. I går fortalte han hvor stort han synes det er å delta i FA-cupen.

- Store finaler er noe magisk for alle spillere, men denne cupen er noe helt spesielt. Hjemme i Frankrike var det mange som bare kjente engelsk fotball gjennom FA-cupen, som blir sendt på TV, forteller franskmannen. De som husker godt, husker at han så noe lignende om Ligacupen før Liverpool røk på hodet ut mot Bolton.

- Jeg kan love alle at spillerne er klar for denne kampen. De husker ennå smerten etter ligacup-tapet. Dessuten vil vi vinne trofeet, for den slags er en del av Liverpools klubbkultur, forsikrer Houllier.

 

Michael Owen fra start?

Ved siden av utfallet av kampen, knytter det seg kanskje størst spenning til om vi får se Michael Owen i aksjon. Den langtidsskadde spissen har ikke spilt kamp siden 4. okotber, men kan bli involvert i dag – muligens allerede fra start!

- Det vil vi ta en avgjørelse på rett før kampen, opplyser Gérard Houllier. Manageren forteller at savnet av superspissen har vært stort.

- Han er vår beste målscorer og har vært det noen år. Forestill dere Manchester United uten Ruud van Nistelrooy eller Arsenal uten Thierry Henry. Hva tror dere da hadde skjedd? spør Liverpools manager (svaret står ikke opp-ned nederst på siden).

 

Kapteinen støtter manageren

- Jeg skjønner fansens frustrasjon, og jeg føler jeg har lov til å påpeke at vi burde spille i Champions League, men det er urettferdig at manageren får all skylda, sier kaptein Steven Gerrard. Han røper at han ikke ville ha signert ny kontrakt hvis han ikke trodde på CL-spill neste sesong.

- Når jeg snakker med barna mine, vil jeg fortelle at jeg spilte i Champions League i sju sesonger. Det er neste steg i karrieren min, sier han.

 

Trekning på mandag

Dersom Liverpool tar seg forbi første hinder, vil de stå på kule nummer 11 i mandagens fjerde runde-trekning. Den begynner klokka 12, og sendes på BBC2, BBC Radio 5 Live og Sky Sports News.