- Etterfølger må ha meget god merittliste

Rick Parry uttaler at den nye manageren bør kunne vise til trofeer på sin CV. En avskjedigelse mitt i sesongen ville ha vært upassende. Houllier gir det økende presset skylden for at han måtte forlate klubben.

Chief executive Rick Parry er helt klar i sin tale når det gjelder etterfølgeren til Gerard Houllier, Den nye manageren må ha vunnet trofeer tidligere og sørge for at Anfield-klubben blir en utfordrer til ligatittelen neste sesong.

- Kriteriene for den som kommer inn, må være nøyaktig de samme som gjaldt for Gerard, og sunn fornuft tilsier at kandidaten må hjelpe oss til å kjempe om tittelen neste år. Det er lettere sagt enn gjort, men det er absolutt det vi først og fremst tenker på. Det må handle om å øke standarden og få oss tilbake blant utfordrerne.  Å ha gode resultater å vise til er selvsagt viktig. Hvis man ser etter folks evne til å vinne trofeer, så hjelper det helt klart å ha beviser på det. Forpliktelse, entusiasme og hunger er også viktig. Men kvalitet vil være nøkkelordet, utdyper Parry.

 

Og dermed er Curbishley mindre aktuell?

Med ønske om å skaffe en manager som har hentet hjem trofeer tidligere, så ser det allerede nå ut som Parry utelukker Charlton-manager Alan Curbishley. BBC melder at Charlton vil komme med en uttalelse i løpet av kvelden om spekulasjonene som linker Curbishley til den ledige jobben på Anfield. 46-åringen signerte en ny 3-års kontrakt med London-klubben i februar.  Det hevdes at det vil koste om lag £4M å løse ham fra kontrakten.

 

Avskjedigelse mitt i sesongen ville ha vært upassende

Rick Parry uttaler at både engelske og utenlandske managere er aktuelle som arvtager til Gerard Houllier, og understreker at det ikke ville vært bra om Gerard Houllier hadde forlatt klubben midt under sesongs gang.

- Det ville ikke ha gitt noen mening å fått en forstyrrelse midtveis i sesongen.

Parry påpeker også at Houllier alltid være en venn til klubben og velkommen på Anfield.

 

Houllier skylder på presset

Eks-manager Gerard Houllier avslører at det økende presset rundt ham selv og klubben de siste ukene skal ha vært årsaken til hans avgang.

- Grunnen til at vi har kommet til denne beslutningen er det plutselige økende presset på styret og meg. Jeg føler at det ville være skadelig for spillerne til neste sesong og det kunne påvirke deres prestasjoner. Jeg har alltid sagt at klubben kommer først. Jeg er ikke her for min egen del. Jeg er bare her for klubbens skyld. Klubben kommer alltid først for meg. Liverpool betydde seks gode år for meg, og jeg vil takke spillerne som har oppnådd så mye og supporterne for deres støtte. Takket være dem har vi vunnet seks trofeer og kvalifisert oss for Champions League tre ganger. På 50 e-cupkamper har vi bare tapt syv ganger. Jeg ønsker å takke David Moores, Rick Parry, styret, min lojale assistent Phil Thompson og staben på Melwood og Anfield. Mine beste ønsker går til klubben de kommende årene i Premier League og Champions League. Det er der hvor klubben hører hjemme. Klubben er i gode hender. Ingen kan ta fra meg tiden, suksessen og det gode forholdet jeg har hatt til spillerne, staben og fansen. Det er ingen bitterhet i dag, men jeg er veldig trist.

 

Dokumentar på NRK1

På NRK1 i kveld kl.22.00 sendes det første av fire programmer i serien ”Fotballfeber”. Den handler om hvordan pengestrømmen i internasjonal fotball har nådd astronomiske høyder.  Her vil det blant annet bli intervju med Rick Parry.