- Følg Steven Gerrards eksempel

Steven Gerrard har utvilsomt vært Liverpools beste og mest oppofrende spiller denne sesongen. Nå oppfordrer manager Houllier de andre spillerne til å følge hans eksempel. Scoringssensasjon starter kampen for Fulham i dag.

GH: - Spillerne må følge Stevens eksempel

Gérard Houllier har i forkant av dagens kamp mot Fulham bedt sine spillere å følge eksempelet til kaptein Steven Gerrard, i et forsøk på å karre seg til Champions League. Kapteinen har utvilsomt vært de rødes beste og mest oppofrende spiller denne sesongen.

 

Tre poeng mot Fulham på Anfield i dag er helt essensielt skal man holde Champions League drømmen i live, etter de to smertelige tapene i påsken. Og Houllier håper altså at den unge kapteinen skal være inspirasjonskilden hans lagkamerater trenger i de fem gjenstående kampene av sesongen.

 

- Steven er lederen, men ansvaret må være delt med de andre på laget. Alle må prestere mye bedre nå. Mot Blackburn hadde mange spillere en bra dag, og det syntes. Men ellers har det vært et problem for oss. Det dreier seg ikke om et fysisk problem. Det viste de siste 20 minuttene mot Charlton, da laget skrudde opp tempoet og skapte mange sjanser. Men vi burde starte kampene på den måten, slik vi gjorde mot Blackburn og Portsmouth, mener manageren.

 

- Som spillere og manager har vi et ansvar for å levere varene og gi fansen noe tilbake når vi er framme ved sesongslutt. Vi er på oppløpet av sesongen nå, og vi ønsker fem seirer på våre fem siste kamper. Dette er tiden på året da man må sette personlige hensyn og egoer til side. Nå handler det ikke om enkeltpersoner, men om laget. Om du spiller eller ikke, du må være forberedt til å offre deg for laget, sier Houllier med klar adresse til de spillerne som ikke har vært overbegeistret for å slite benken i det siste.

 

- Vi skylder fansen Champions League fotball

Houllier gjentar også i dag at han mener at spillerne og støtteapparatet skylder supporterne Champions League fotball til neste sesong, etter all støtten man har mottatt i en begredelig sesong. Manageren tror at de røde må vinne alle sine fem gjenværende kamper for å være sikret fjerdeplassen, og understreker hvor viktig det nå er for spillerne å gi alt i sluttspurten for å gi fansen noe tilbake.

 

- Jeg føler virkelig at spillerne står i gjeld til fansen nå. Støtten fra tribunene har vært fabelaktig gjennom året, og vi forstår deres frustrasjoner nå når det har gått dårlig. Charlton-tapet gir Fulham-kampen bare enda større betydning for oss. Fortid er fortid, men vi skylder fansen å rette opp våre feil. De som går på kampene er ikke fornøyd for tiden. Det er ikke jeg heller. Vi deler skuffelsen.

 

- Vi ønsker alle Champions League fotball, men vi er ikke det eneste laget som tenker i de baner. Men jeg tror faktisk våre gutter er i stand til å slå alle, og vi har fem kamper til rådighet for å nå våre mål. Vi må ikke frykte disse kampene, men behandler dem som en utfordring og en sjanse til å få vise at vi duger. Det dårlige resultatet mot Charlton understreker bare viktigheten av de kampene vi har igjen. Vi presterte ikke på mandag. Vi spilte ikke bra. Nå må vi konsentrere oss om å ta alle poengene i de kampene vi har igjen. Det er ikke rom for å gjøre flere feil, slår Houllier fast før dagens kamp.

 

Sensasjonsgutten starter

Det har i dag blitt klart at den spilleren som kanskje Liverpool-forsvaret frykter mest foran dagens kamp, Fulhams scoringssensasjon, 18 år gamle Collins John, kommer til å starte kampen. Den nederlandske unggutten har hatt en sensasjonell start på sin karriere i Premier League, med fire mål på bare to kamper for Fulham etter overgangen fra FC Twente. Og nå når John har blitt kvitt hamstring-strekken som plaget han tidligere i uka, er det klart at manager Chris Coleman ikke vil nøle med å kaste stjerneskuddet ut i heksegryta på Anfield i dag.

 

- Vi må være forsiktige med Collins, men så lenge han scorer mål må vi bruke han i laget. Fire mål på to kamper er fantastisk. Han har gjort en flott start på sin karriere for oss, men folk må huske på at gutten kun er 18 år gammel, sier Coleman i forkant av dagens kamp.