- Jeg forlater Liverpool som en supporter

En følelsesladet Gérard Houllier etter at han i dag fikk sparken som manager i Liverpool FC. Parry: - Det var nødvendig med en forandring for at Liverpool skulle komme videre og vinne Premier League.

Det var ventet at man ville bruke runde formuleringer og si at man hadde akseptert franskmannens oppsigelse på dagens pressekonferanse, men det kom helt klart fram at Gérard Houllier ble sparket etter de skuffende resultatene som er blitt oppnådd de siste par årene.  Dette var noe av hva daglig leder Rick Parry sa:  - Vi har hele tiden sagt at vi kom til å vurdere situasjonen etter at sesongen var ferdig, og det er det vi har gjort.  4.plass ble sagt å være det minimale av hva som var akseptabelt, men det betyr ikke dermed at vi vurderer det som godt nok.  Vi mente det var nødvendig med et skifte dersom vi skulle kunne gå videre i målet om å hente hjem Premier League tittelen.

 

Houllier har sagt til klubbens hjemmeside at det spesielt er fire minner som han vil ta med seg videre.  Da Michael Owen scoret seiersmålet mot Arsenal i FA-cupen, da Gary McAllister ble kåret til banens beste mot Alaves, mosaikken på The Kop etter at han kom tilbake fra sin hjerteoperasjon, og da Steven Gerrard tok sin datter med rundt banen etter sesongens siste kamp mot Newcastle.

- Jeg kom hit for seks år siden som en Liverpool supporter, og jeg reiser som en enda større Liverpool supporter.  Det kan være at jeg har forlatt Liverpool, men Liverpool vil ikke forlate meg.  Jeg vil komme tilbake for å se på laget, som en fan.

 

Opplysninger om andre i klubben har mistet jobben, som f.eks assistent Phil Thompson, er det foreløpig ikke blitt opplyst noe om.

 

Det kommer mer om denne saken utover dagen.