- Kontraktsforhandlingene pågår

Michael Owen forteller at kontraktsforhandlinger tar tid. Viktig å finne riktig mann for managerjobben, mener Gerrard. Benitez kan forlate Valencia uten kompensasjon. Seier for Potter. Tap for Wilkie.

Owen feilsitert?

Michael Owen uttaler til Sky Sports News i dag fra Sardinia, hvor det engelske landslaget er samlet, at kontraktsforhandlingene med Liverpool er underveis, og ikke automatisk stoppet i vente på ny manager slik flere engelske aviser skrev i går. Han legger vekt på at alle punkter i en ny avtale må være riktige både for ham selv og klubben før noe sluttføres, og at slikt tar tid. 24-åringen påpekte igjen at det heller ikke er aktuelt å forlate Anfield på en Bosman-overgang, og at han er svært spent på hvem som tar over etter Gerard Houllier.

Rick Parry er interessert i å få Owen til å signere før EM starter 12.juni, og utelukker at forhandlingene drar ut grunnet spillerens engasjement med det engelske landslaget.

- Faktumet at Michael Owen er av gårde med England har ingenting med saken å gjøre.

 

Stevie G: - Vi må finne riktige mann

For Steven Gerrard blir styrets valg av ny manager svært viktig. Vedkommende må kunne ta de røde opp på et høyere nivå både i Premier League og ute i Europa.

- Det er liten vits å forhaste seg med denne avgjørelsen, fordi den må være riktig. Klubben må benytte tiden til å bli sikre på at de får den mannen de ønsker. Vi må få noen som kan gjøre det bra i Europa, i tillegg til Premier League.

Kapteinen legger heller ikke skjul på at han ble trist når han mottok budskapet om Houlliers avgang.

- Jeg snakket med ham på telefonen i går kveld, og han var veldig langt nede. Jeg er virkelig nedbrutt på hans vegne, fordi jeg har mye å takke ham for. De siste seks årene har han vært førsteklasses med meg, både på og utenfor banen. Jeg er virkelig interessert i å se hvem Liverpool kommer til å ansette til å etterfølge ham.

 

Benitez kan forlate Valencia gratis

Liverpool Daily Post melder at Valencia-trener Rafael Benitez har en klausul i den gjenstående etårs kontrakten som tilsier at han kan gå på 15 dagers skriftlig varsel uten at det betales kompenasjon. Som tidligere nevnt kan Charlton komme til å kreve £4M for å løse Alan Curbishley fra hans tre og et halvt års avtale. Benitez skal være utilfreds med den økonomiske situasjonen i Valencia. Klubben har £75M i gjeld, og dermed blir det avsatt lite midler til spillerforsterkninger.

 

Seier for Potter

Darren Potter spilte samtlige 90 minutter da Irland U21 beseiret Skottland 2-1 på Terryland Park i Galway. Nylig frigitte Michael Foley-Sheridan ble byttet inn.

 

Tap for Skottland U19

Ryan Wilkie satt på benken hele kampen da Skottland U19 tapte 2-3 mot Finland i den første kampen i andre gruppespillfase i EM-kvalifiseringen. Skottene fikk en spiller utvist i allerede det 33.minutt på stillingen 0-0. Finland tok ledelsen på det påfølgende straffesparket, og dermed ble det vanskelig for Skottland å komme tilbake i kampen. Seks poeng på de gjenstående kampene mot Polen og Østerrike må nok kapres hvis skottene skal ha noe håp om å nå sommerens EM-sluttspill, dit kun gruppevinneren går.