- Landslaget neste for Garcia

Lagkamerat Josemi tror Luis Garcia ikke er langt unna en landslagsplass. Vellykket comeback for Chris Kirkland da Sinama-Pongolle ble skadet. 30 år siden rekordseier.

Spanjoler som trives

Luis Garcia, Xabi Alonso og Josemi har alle tilpasset seg Liverpool FC som anda på sin første svømmetur.  Ikke minst har nr.10 Garcia gjort et godt inntrykk i sin rolle rett bak spydspissen i sine to siste kamper.  Landsmannen Josemi tror nå at en landslagsplass ikke er langt unna for Luis:  - Garcia har et godt omdømme i Spania – det er årsaken til at han to ganger er blitt tatt ut i landslagstroppen, bare for å bli skadet rett i forkant ved begge anledningene.  Det at han nå gjør et inntrykk hos Liverpool kan sørge for at den spanske landslagstreneren igjen blir oppmerksom på ham.

Josemi på sin side ryktes også å være i nærheten av en landslagstropp, og den tøffe høyrebacken er uansett fornøyd med livet på Merseyside om dagen:  - Vi har en stille og rolig livstil her, og vi har tilpasset oss raskere enn jeg trodde var mulig.  Det at de andre spanjolene var her har gjort livet mye mindre komplisert.  Et par av dem snakker godt engelsk.  Når du er alene og ikke snakker språket kan det gjøre tilværelsen vanskelig, slik at det er til stor hjelp for meg å kunne spørre de andre gutta.

- Vi har alle fått et godt inntrykk av Premier League.  På spanske baner er fansen gjerne litt mer kjølige i forhold til laget.  Her støtter de spillerne fra første til siste minutt.  Det er noe vi alle liker.

- Jeg kjenner godt til Liverpools historie og hvor mye de har vunnet tidligere.  Jeg synes allerede vi har hatt stor fremgang denne sesongen, ikke minst i de siste par ukene.  Laget har ikke fullført sitt potensiale, men vi håper å kunne gjøre det denne sesongen.

 

Kirky tilbake

Chris Kirkland gjorde en bra kamp da reservene i går vant 1-0 mot Sunderland, i hans første kamp etter et nytt skadeopphold.  Ikke minst fikk han vist seg fram med en glimrende redning tidlig i 2.omgang, da han strakk seg i full lengde og fikk slått et skudd til corner.  23-åringen vil utvilsomt håpe å utfordre Jerzy Dudek om keepertrøya de nærmeste ukene, selv om det er ventet at det er polakken som vil prøve å viske ut tidligere dårlige minner mot Manchester United til mandag.

Florent Sinama-Pongolle ble båret av banen med hva som lignet en forstuing av ankelen i går, men noen diagnose har foreløpig ikke kommet fra Liverpool.

 

11-0 mot Strømsgodset

Det er i dag 30 år siden Liverpool beseiret Strømsgodset med 11-0 på Anfield i 1.runde i Cupvinnercupen i 1974/75 sesongen.  Lindsay, Boersma 2, Thompson 2, Heighway, Cormack, Hughes, Smith, Callaghan og Kennedy scoret målene.  Det betød at det bare var keeperen Ray Clemence og Brian Hall som ikke kom på scoringslista.  Resultatet står fortsatt som Liverpools største seier i en offisiell kamp.

I The Kopite nr.2, som vil være hos supporterklubbens medlemmer om kort tid, har vi for øvrig viet fem sider til kampene mot laget fra Drammen, og hvor vi også har snakket med keeper Inge Thun.