- Luis Garcia vil bli bedre

Det forsikrer Liverpool-sjef Rafael Benitez. Usikkerhet rundt Richie Partridge. Flau unnskyldning fra El-Hadji Diouf.

- Jeg snakket med en spansk trener på telefonen her forleden dag, og han spurte meg hvorfor Luis Garcia spiller så mye bedre hjemme enn borte. Jeg svarte at han måtte forstå hvor vanskelig dette er. Sammen med Xabi Alonso er Luis nødt til å tilpasse seg en helt ny spillestil og kultur, påpeker Rafael Benitez, som sier han har analysert situasjonen.
- På hjemmebane har vi ballen mye mer, noe som gjør ting lettere for de beste spillerne. På bortebane, derimot, blir det verre fordi vi må springe mer imellom og satse på kontringer, forsøker Benitez å forklare.
Han legger vekt på hvor mange andre utenlandske spillere som har trengt tid for å tilpasse seg den engelske ligaen. Alt i alt synes han både Alonso og Garcia har klart seg bra, men det betyr ikke at det ikke er rom for bedring:
- I Spania spilte Garcia godt både borte og hjemme, og det er jeg overbevist om at han vil gjøre for Liverpool, også.

Usikkerhet rundt Partridge
Som vi fortalte i går, er Rotherham svært interessert i å knytte til seg Liverpools irske vingspiller Richie Partridge. I dag sier 24-åringens agent at han selv ikke er overivrig etter en overgang til Millmoor. Samtidig ryktes også Nottingham Forest å ha meldt sin interesse, mens Liverpool foreløpig ikke har sagt et ord om hva de synes. Midt oppi disse spekulasjonene restituerer Partridge seg etter en liten kneskade, som ventes å være leget til reservelagskampen mot Manchester United til uka.

Diouf dysser ned ny skandale
Da Senegal slo Liberia 3-0 i helga, skjedde det uten Liverpools Bolton-utlånte El-Hadji Diouf. I stedet for å gjøre comeback etter en utestengelse han nettopp har sonet ferdig, ble uråkråka utelatt fra stallen fordi han festet på en nattklubb for tett innpå kamp. Da han etter hvert fikk sjansen til å forklare seg, brukte spilleren anledningen til en blanding mellom en beklagelse og et forsøk på å dysse ned hele situasjonen:
- Det var synd at jeg ikke fikk være en del av troppen, men som jeg alltid har sagt: et lag er ikke avhengig av enkeltspillere.