- Nærmer oss full styrke

Gérard Houllier sier Liverpool nå vil slå tilbake etter det som så langt har vært en svært skral sesong. Han snakker også om Michael Owen, og om kveldens kamp. Vladimir Smicer med ny skade.

- Jeg har hele tiden sagt at når vi får de største stjernene våre tilbake fra skade, så vil ting straks bli bedre, sier Gérard Houllier.

Den siste tiden har mange spillere kommet tilbake i spill. Samtidig ser Michael Owen ut til å være på vei mot scoringsformen igjen. Sånn sett skulle det straks se lysere ut for den siste resten av sesongen.

- Vi manglet Jamie Carragher halve sesongen, og Didi Hamann, Stephane Henchoz, Harry Kewell, Chris Kirkland og Steven Gerrard har vært ute, starter Gérard Houllier sin ørtende «skade-opptelling».

- Michael Owen var skadet i tre måneder, mens Milan Baros var ute i fire. Før det hadde de to et godt partnerskap på gang, fortsetter manageren. Han legger dermed ikke skjul på at det er dette spissparet han vil satse på framover.

Om Owen tilføyer for øvrig franskmannen at han kan sammenlignes med spillere som Thierry Henry, David Trezeguet og Eric Cantona, spillere som manageren har jobbet tett sammen med.

- Michael er der oppe sammen med dem fordi han er en svært spesiell spiller. Husk samtidig at han bare er 24 år gammel. Spisser bruker vanligvis ikke å nå toppen før de er 26-27 år. Henry er 26 og Ruud van Nistelrooy 27, nevner Houllier, som for øvrig lovpriser Liverpools juvel for treningsvilje, mental styrke og entusiasme.

 

- Undervurderer ikke Portsmouth

Den siste delen av sesongen starter i kveld, med cupkamp mot Portsmouth fra klokka 17:05. For flere av aktørene i klubben kan den bli et veiskille og en skjebnedag. Kampen sendes på Sky Sports og TVXtra. I tillegg kan du følge utviklingen på disse sidene.

- Som Sir Alex Ferguson sier, kan alle slå alle i Premier League, siterer Houllier. Pompey er skadeskutt foran FA-cupkampen på Anfield, men Liverpools managers nekter å senke skuldrene av den grunn.

- Etter alle solemerker å dømme, spilte Portsmouth en god kamp mot Chelsea i midtuka. De kunne lett ha vunnet, minner han om.

 

Smicer med ny skade

Vládimir Smicer, Liverpools fotballteknisk beste spiller (i følge Anthony Le Tallec), får forlenget sitt allerede en måned lange skadeopphold. Tsjekkeren sliter med akillessenen, og tsjekkeren har typisk nok fått et tilbakeslag som setter ham ute av spill i nye fire uker. Det er Liverpool Echo som melder dette i dag.