- Riktig å spille forsiktig

Steven Gerrard mener det var smart å avslutte onsdagens kamp forsiktig, og oppfordrer fansen til å holde hodet oppe. – Liverpool er verdens beste klubb, i følge Patrik Berger.

Steven Gerrard sier i dag at det var riktig å spille forsiktig den siste delen av kampen på Manchester City.

- Da vi kom til de siste minuttene, begynte vi å tenke på de seine målene vi har sluppet inn i det siste. Vi rutinerte spillerne, som Sami Hyypiä, Jamie Carragher og jeg selv, skjønte at vi måtte være forsiktige for å sikre seieren. Det er mulig det ikke var det fansen ville se, men under omstendighetene mener jeg at det var riktig. Det faktum at vi vant kampen, viser at jeg har rett. Fansen ville nok vært enda mer misfornøyd hvis vi mistet seieren på en kontring mot slutten, mener Gerrard.

Med denne uttalelsen gir kapteinen en solid dose støtte til manager Gérard Houllier, som de siste dagene har skjøvet spillerne foran seg i forklaringen på den forsiktige avslutningen.

I dag gjentar for øvrig franskmannen at laget tjener best på å få støtte, samtidig som han påstår at han tåler en pipekonsert. Steven Gerrard prøver iallfall å hjelpe supporterne på vei ved å peke på positive ting å glede seg over.

- Det er mange grunner til å holde humøret oppe. Fjerdeplassen og FA-cupen for eksempel. Nå må vi sørge for å vinne på søndag, for det hadde vært forferdelig å la alt det gode arbeidet i de tidligere cuprundene gå til spille, sier Steven Gerrard. Forrige gang Liverpool møtte Portshmouth imponerte de  i n g e n.  Ifølge Gerrard var det sesongens dårligste kamp. Nå vil han reise kjerringa.

- Vi har en god mulighet til det. Mye er annerledes nå enn da. Blant annet har vi færre skader, nevner kapteinen.

 

- Tungt å forlate Liverpool

Etter møtet med Manchester City, burde Liverpool-spillerne være vant med å ta imot gamle kjente på Anfield. Søndag kommer Patrik Berger (bildet) og Portsmouth på besøk.

- Da jeg var liten gutt i Tsjekkoslovakia, var en kamerat av min far over i England og så fotball. Han besøkte Liverpool, og da han kom hjem hadde han med billett, kampprogram og et supporterskjerf til meg. Jeg har fortsatt disse effektene, forteller Patrik Berger.

- Derfor kunne jeg knapt tro at det var sant da jeg selv signerte for Liverpool mange år senere. Det var den største dagen mitt fotball-liv! legger han til.

Da han etter hvert flyttet til et nytt hus i Southport, fikk han Kenny Dalglish og Alan Hansen som naboer. Også dette hadde tsjekkeren vanskelig for å tro.

- De fremstod som vanlige mennesker, men en gang var de jo heltene mine, forklarer han. Berger sier han aldri kommer til å glemme oppholdet i LFC.

- Jeg skal fortelle barnebarna mine om de sju årene mine i Liverpool med stolthet. For meg er Liverpool Fooball Club den beste klubben i verden, avslutter 30-åringen, som scoret mot de røde på Fratton Park.