- Taktiske røde må rive i stykker Deportivo

Jamie Carragher og Liverpool forbereder seg til storkampen på Anfield. Trener hos motstanderen mener LFC har en fordel. Forsterket Deportivo.

Spansk revansje?

Liverpool har ikke gode minner mot spanske lag i Champions League de siste årene.  Ingen lag har satt de røde på plass foran sine egne, som da Barcelona og Valenica i suveren stil vant foran The Kop.  Jamie Carragher sier da også til Liverpool Echo at man vet hva man går til og må nå vise at de har lært sine sine lekser:  - Det er ikke tilfeldig at vi bare har blitt slått på Anfield i Champions League av Valencia og Barcelona.  Etter min vurdering har Spania den beste ligaen i verden.  Real Madrid har vært den beste klubben i årevis, og Barcelona og Valencia har tatt dem igjen.  Deportivo har blitt med dem i en gruppe på fire lag de siste sesongene, og har vært en av de beste klubbene i Spania under en lang periode.

- Jeg kan huske at jeg så Deportivo spilte på Old Trafford for noen år siden, og de ga en av de fineste oppvisninger på pasningspill som jeg kan huske.  Vi opplevde det samme her mot Barcelona og Valencia.  Det vi lærte var at du er nødt til å kunne holde på ballen.  Vi ble passet i senk.

- I kveld kan vi ikke la det skje.  Du kan ikke engang la forsvarerne få lov til å spille ballen seg imellom.  Vi må ligge tett opp i dem og presse dem så mye som mulig.  Det gjelder ikke minst på Anfield, hvor vi kan skape uro hos dem med våre fans i ryggen.

En som vil kjenne godt til hvordan Deportivo spiller er selvsagt manager Rafael Benitez, og Carra sier at man er godt forberedt til å møte laget fra La Coruna:  - Sjefen er den manageren jeg har møtt som har lagt mest vekt på det taktiske.  Mange managere venter med det taktiske til dagen før kamp, eller på selve kampdagen, men nå får vi mye informasjon langt tidligere i uka.

- Vi spiller ikke lenger så mye 11 mot 11 på treningsfeltet, men han foretrekker spill med færre spillere slik at hver enkelt spiller vet nøyaktig hva han skal gjøre.

 

Motstander i fremgang

Javier Irureta, trener hos Deportivo La Coruna, er kjent som en av de slueste i bransjen.  Hans lag har kunnet ta en lang rekke skalper de siste årene, både på hjemlig grunn og ikke minst ute i Europa.  Nå ser han fram til et svært viktig møte mot Liverpool i gruppe A av Champions League, hvor begge lagene behøver seier etter en ujevn start:  - Vi fikk et viktig løft fra våre nylige seire mot Real Madrid og Getafe i ligaen, sier Irureta.  Vi har oppnådde noen viktige seire på noen av Europas største stadioner tidligere, og målet er å greie det igjen.  Dette har alle ingredienser til å bli en stor kamp, siden det laget som vinner har tatt et viktig skritt på veien mot å gå videre.

- De starter med noe av en fordel siden deres trener har grundig kjennskap til vårt lag, og kjenner oss bedre enn hvordan vi kjenner dem.

 

Deportivo med spillere tilbake

Deportivo La Coruna har spillere som Diego Tristan og Mauro Silva tilbake etter skader, og det betyr at den bunnsolide sentrale midtbaneduoen Aldo Duscher og brassen Silva igjen er på plass.  Silva vil ventelig gå inn for Sergio, som er suspendert.  I siste ligakamp mot Getafe ble vingene Luque og Victor spart til et stykke ut i 2.omgang.  Trolig vil enten Tristan eller Walter Pandiani starte alene på topp, men playmakeren Juan Valeron i rommet foran midtbanen.  Dette var laget Deportivo spilte med i siste kamp:  Molina; Capdevilla, Martin, Andrade, Pablo; Fran, Munitis(Victor 62), Sergio, Duscher; Valeron(Luque); Pandiani (Tristan 81).