Aldo skryter av Benitez

John Aldridge er mektig imponert over hva Rafael Benitez har klart å gjøre med Liverpool på så kort tid. Aldo er mest imponert over hva han har fått ut av enkelte spillere. Birmingham uten ligaseier åtte kamper.

Mens tidligere manager Gérard Houllier raskt kom på kamp med klubbens tidligere spillere og samtidig brukte mye tid og krefter på å kritisere supportere som uttalte seg negativt omkring klubbens resultater, har Rafael Benitez raskt vunnet mye beundring i begge leirer.

 

Den tidligere toppscoreren, John Aldridge, er en av mange ex-spillere som fortsatt bor på Merseyside og som brukes som ekspertkommentator i diverse medier. Aldo er ikke bare imponert over hva Rafa har oppnådd resultatmessig. Han legger stort vekt på hva spanjolen har fått ut av enkeltspillere i det som må ansees som en tynn stall sammenlignet med de andre topplagene. – Jeg er en av dem som må holde opp hånda og vedgå at jeg tok feil av Igor Biscan. Jeg har lenge vært kritisk til Igor, men mot Deportivo gjorde han en utmerket kamp. All honnør til manageren som viser at han evner å få det beste ut av spillerne sine. Rafa har tatt spillere, hvis selvtillit har vært skutt i småbiter, og bygget dem sakte, men sikkert opp. Det gjelder ikke bare kroaten, men det samme har skjedd med Djimi Traore. Spillere vi for lengst hadde gitt opp presterer nå bra på et høyt nivå.

 

Aldridge fortsetter: - Rafael er utrolig dyktig med enkeltspillere. Stallen Liverpool har er tynnere enn de andre topplagene. Derfor er det også viktig for Benitez å lage gull av gråstein denne sesongen hvis vi skal vinne noe.

 

Birmingham inne på et blindspor

Dagens motstander er ute av kurs og sliter nesten helt mot bunnen av tabellen, før dagens oppgjør. The Brummies har ikke vunnet i Premier League siden 24. august – og har gått åtte kamper uten seier. Forrige helg tapte de mot Crystal Palace. De fem kampene før det endte uavgjort. Birmingham har ikke scoret mål på 303 minutter (fem timer og tre minutter) og viser med all tydelighet av savnet av Mikael Forssell er stort. Spissen er langtidskadet, og Emile Heskey har heller ikke vært den goalgetteren mange håpet han skulle bli på St. Andrews. Den gjenstår selvsagt å se hva Emile får til mot tidligere lagkamerater klokken fire i ettermiddag.