Alonso håper å riste av seg skade

Xabio Alonso fikk en smell i helgen og reiste til Spania småskadet. Rafa sier han kommer til å kjøpe i januar, men bare hvis prisen er riktig. Owen ”anbefaler” Morientes. Andre spisser linkes også.

På plass i Spania med 18 menn skal Liverpool ut i viktig og vanskelig bortekamp mot Deportivo i morgen kveld. Med nøkkelspillere som Steven Gerrard og nå Djibril Cissé allerede skadet – førstnevnte ventes dog tilbake i midten av måneden, har vi ikke råd til flere smeller. Spesielt ikke på typer som Milan Baros og Xabi Alonso. Da står vi i så fall rimelig ribbet tilbake. Liverpoolsupporterne våknet i dag opp til nyheten om at det sistnevnte er i ferd med å skje. Det er i hvert fall en mulighet for at playmaker Alonso ikke kan spille i morgen kveld. Samtidig forstår vi det slik at han på langt nær er avskrevet. Liverpool håper at den småskadede midtbanejuvelen skal riste av seg skaden han pådro seg mot Blackburn og at han kan trene i kveld. Noe annet vil være et nytt stort slag i ansiktet for manager Rafael Benitez.

 

Kjøper bare til riktig pris

Alle forventer at Liverpool er en av klubbene som kommer til å handle både en og to spillere i januar. Pengemessig sliter imidlertid Anfield-klubben og Rafa har ikke noe stort budsjett tilgjengelig, det innrømmer han også åpent. Han vil ikke diskutere navn, men på plass i Spania vedgår han at troppen bør forsterkes. – Hvis vi finner en god spiller, som ikke er altfor dyr, vil vi kjøpe. Hvis ikke har vi allerede Neil Mellor, Milan Baros, Florent Sinama-Pongolle, Harry Kewell og Luis Garcia her allerede. Alle kan gjøre en god jobb på topp. Manageren sier videre at de jobber bredt og har mange navn på blokka.

 

En av dem som har blitt linket det siste døgnet er David Villa fra Real Zaragoza. 22-åringen som har kontrakt til 2008 skal ha blitt fulgt av representanter for Liverpool den siste tiden. Han fikk sitt gjennombrudd forrige sesong da han scoret vinnermålet i den spanske cupfinalen mot Real Madrid. Selv sier Villa at han ikke har hørt noe om interessen.

 

Owen snakker varmt om Morientes

Selv om Benitez holder kortene tett inntil brystet er det for lengst en offentlig hemmelighet at Fernando Morientes (bildet) er en spiss han liker og godt kan tenke seg i rødt. Lagkameraten til Michael Owen har fått mer spilletid etter hvert i Real, og Presidenten uttalte nylig at de ikke kom til å selges spillere før sesongslutt. Owen er ikke i tvil om at Morientes kan gjøre det bra i engelsk fotball. – Han er sterk i kroppen, og veldig god i luften, uttaler Michael. Den tidligere Anfield-helten sier videre at Morientes også er teknisk god og en kompetent spiller på bakken også.

 

Wolfgang Stark fra Tyskland skal dømme kampen i morgen. Han er en av de yngste dommerne i denne sammenheng, men dømte også Liverpool for litt under to år siden mot Vitesse Arnhem.