Alonso kan få første start på Anfield

Xabi Alonso aktuell for startplass mot Monaco i kveld. - Lagmoral det viktige for Liverpool, sier Carra. Didier Deshamps frykter Gerrard og Cissé.

Xabi tror på seier

Ifølge Liverpool Echo er det sannsynlig at Rafael Benitez benytter Xabi Alonso fra start i kveldens kamp mot Monaco.  Det vil i så fall bli spanjolens første kamp fra avspark foran The Kop.  Hvis dette stemmer må manageren da enten vrake Didi Hamann eller flytte Steven Gerrard vekk fra midtbanens sentrum.  22-årige Alonso gleder seg uansett til spill  i Champions League:  - Jeg er fast i troen på at Liverpool har laget, taktikken og troen på at de kan gjøre noe viktig i Champions League.  Det er ingen grunn til at vi ikke kan bli en overraskelsen i årets turnering.

- Monaco har solgt mange spillere, men vi kan ikke regne med at de vil være svakere av den grunn.  Monaco er heldige som har en glimrende trener i Didier Deschamps, og han vil han dem topp forberedt til denne kampen.

- Rafa Benitez har bevist i Spania at han er en av de beste trenerne som finnes, og nå har han en stor sjanse til å vinne enda flere titler på Anfield.  Det være seg i England eller Europa.  Hans taktikk er ideell for å vinne kamper i Europa, det kunne en se forrige sesong da Valencia vant UEFA-Cupen.

- Jeg er for ung til å huske at Liverpool vant E-Cupen på sytti- og åttitallet, men min far har fortalt meg om klubbens store historie i Europa.  Jeg vet at det å bære denne røde trøya er noe helt spesielt og jeg mente det da jeg sa at det var en drøm som gikk i oppfyllelse da jeg skrev under for Liverpool.

- Det vil bli fantastisk å høre Champions League hymnen på Anfield før kampen.  Dette er for meg den viktigste turneringen.  Laget føler seg bra foran denne kampen og med støtte fra våre fans er jeg sikker på at vi vil slå Monaco.

 

- Du kan ikke kjøpe lagånd

Det er forventet at Liverpool vil angripe fra kl 20.45 på Anfield i kveld, men samtidig er det viktig at man holder tett bakover på banen.  Det ”nye” midtstopperparet Sami Hyypiä og Jamie Carragher har fungert bra så langt i sesongen, og Carra mener at dersom laget holder sammen vil de kunne gjøre det godt også i gruppespillet i Mesterligaen:  - Monaco kom til finalen forrige sesong fordi de viste ypperlig spirit og lagånd.  Det er mange lag i Europa som har brukt mye penger, men lagånd er ikke noe du kan kjøpe.  Jeg synes det var flott for turneringen at Monaco og Porto kom til finalen fordi det vil ha gitt alle lag i Europa oppmuntring i det at du kan komme langt med god organisering og besluttsomhet.

- Jeg er sikker på at det er mange lag i Europa som er bedre enn oss for øyeblikket, men hvis vi kan fungere som et team kan vi gjøre det bra.  Jeg tror ikke noen av oss vil driste seg til å si at vi kommer til å vinne.  Det er to år siden vi spilte i CL sist, slik at det siste en ønsker å gjøre er å se for langt fram.  Men vi skal gi hva vi kan.

 

- Monaco vil beholde roen

Trener Didier Deschamps sier at han har stor respekt for Liverpool og Anfield, men han vet samtidig at hans spillere ikke vil ”fryse” foran et tettpakket The Kop:  - Vi kommer hit med en positiv innstilling.  Spillerne vet hva som venter dem, men de er avslappet i forhold til å spille på en slik mytisk stadion.

- Jeg vet at mitt lag har forandret seg mye siden vi slo Real Madrid og Chelsea på veien til finalen forrige sesong, men vi har fortsatt ambisjoner og mål for fremtiden.  Opplevelsen av å spille på et stadion som Anfield vil berike mine spillere.

- Liverpools spillere er alle farlige, men de avhenger mye av Gerrard.  Han er deres drivkraft.  Når han spiller bra spiller også Liverpool bra.  Han gjør alt.  Han takler, slår lange og kort pasninger, går framover, scorer mål, men først og fremst liker jeg ham fordi han aldri gir opp.  Han hater å tape.

- Vi kjenner til alt om Djibril Cissé, og når han først etablerer seg i England vil han bli en stor suksess.  Cissé har et sjeldent talent.  Han er sterk, rask, teknisk, og han har mer å gå på.  Han er en spiller som må ha selvtillit, og da er han vanskelig å stoppe.  I så måte ligner han mye på Michael Owen.