Baros drømmer om Barcelona

Milan Baros innrømmer at han godt kunne tenke seg å spille for Barcelona en dag. Michael Owen om Cissé og Benìtez.

Liverpools tsjekkiske spiss Milan Baros innrømmer at å spille for Barcelona ville vært en drøm som gikk i oppfyllelse. EM’s toppscorer diskuterte sin Liverpool-fremtid med manager Rafel Benítez under klubbens Amerika-turné, og selv om han for øyeblikket er innstilt på å gi alt for Liverpool, legger han ikke skjul på at interessen Barcelona viste i etterkant av mesterskapet i Portugal var smigrende.

 

- Manageren spurte meg helt enkelt om min fremtid og hvordan jeg ville reagere dersom Barcelona kom med et bud på meg. Jeg fortalte at jeg ville bli på Anfield hvis hvilken som helst annen klubb ville ha meg, men at en overgang til Barcelona ville vært fristende. Da jeg var yngre, var det alltid en drøm for meg å spille for dem. Jeg ønsket å spille i England og for Barcelona. Nå har jeg nådd min første målsetting.

 

Den katalanske storklubben la i helgen inn et bud på den kamerunske spissen Samuel Eto’o, men et hinder i den overgangen er at han eies av både Real Mallorca og Real Madrid. Dersom denne overgangen ikke får gjennomslag, kan Barcelona-president Joan Laporta fristes til å gå inn for Milan Baros, som imponerte stort i Portugal i sommer. 22-åringen endte opp som toppscorer med fem mål og bidro til at Tsjekkia nådde semifinalen i mesterskapet. Hans målkåthet i Liverpooltrøya har imidlertid ikke vært like imponerende med 14 mål på 61 kamper siden overgangen fra Banik Ostrava i 2001. Under den forrige manageren Gérard Houllier ble den mye benkesliting på spissen, og han innrømmer at han vil bedt om en transfer dersom franskmannen hadde forsatt i managerjobben.

 

- Jeg hadde lyst til å reise, og det ville jeg gjort dersom vi ikke hadde fått ny manager. Men etter EM kom jeg tilbake til en helt ny situasjon i klubben. Jeg har snakket med Benìtez, og jeg trives veldig godt i Liverpool. Jeg har lært språket, jeg kommer godt overens med fansen og det er en stor klubb, men man kan ikke være i Liverpool i 10 eller 12 år. Slikt skjer ikke i moderne fotball. Alle bytter klubber i løpet av karrieren. Jeg er fortsatt her, og jeg er klar til å gjøre en innsats for Liverpool, men det er en måned til transfer deadline, så vi får se hva som skjer. Det ville vært fint å flytte til Barcelona, men hvis det ikke skulle skje, vil jeg sloss for plassen min her. Liverpool trenger mer enn to spisser fordi det er mange kamper som skal spilles. Hvem som blir førstevalg gjenstår å se.

 

- Forrige sesong var vanskelig, og forhåpentligvis kan vi ta lærdom av hva som skjedde. Vi kan utvilsomt spille bedre fotball og nærme oss de beste lagene. Jeg håper at den nye manageren vil hjelpe. Alle spillerne ønsker å sloss om ligatittelen, og alle ønsker å spille i Champions League. Det må vi bevise denne sesongen.

 

 

Owen om Cissé og Benìtez

Som vi skrev i går, så tyder mye på at Michael Owen kommer til å skrive ny kontrakt med Liverpool om ikke så altfor lang tid. I et intervju med Liverpools offisielle hjemmeside snakket spissjuvelen også om hans nye spissmakker Djibril Cissé, den nye manageren og forhåpningene til sesongen.

 

- I treningskampene hadde vi med fire spisser, og det ble mye rotasjon. Likevel var det klart at det var Djibril Cissé alle ville snakke om. Han er utrolig rask og kommer til å score mange mål for oss. Treningskamper og Premier League er likevel to vidt forskjellige ting. Det er når serien er i gang at alvoret starter, og det er da vi må prestere. Vanligvis tar det litt tid å finne seg til rette i en ny klubb, men forhåpentligvis vil ikke Djibril bruke så altfor lang tid på finne scoringsformen.

 

- Rafel Benìtez har noen fantastiske resultater å vise til som Valencia-manager, så vi er selvsagt veldig fornøyde med å ha fått ham hit til Liverpool. Han har brukt pre-season kampene til å skaffe seg en oversikt over spillertroppen, så forhåpentligvis har han nå fått en bedre idé om hva som må gjøres med laget. Det har gått veldig bra i treningskampene, men det er først når Premier League-sesongen tar til at alvoret starter. Det er da det virkelig gjelder. Benìtez kommuniserer bra med spillerne, og han snakker brukbart engelsk. Under EM kom han blant annet for å snakke med både Jamie, Stevie og meg selv. Når det gjelder treningsmetodene, så har det blitt en del annerledes. Alle trenere har sine metoder, og under Benìtez har det blant annet vært mer fokus på taktikk og formasjoner.

 

- Det er vanskelig å si nøyaktig hvilken plass vi sikter oss inn mot. Som manageren allerede har gitt uttrykk for, så vil vi hele tiden prøve å vinne neste kamp uten å fokusere altfor mye på tabellsituasjonen. Det er klart at hvis vi leder ligaen ved juletider, blir det vanskelig å la være å titte på tabellen, men fokuset vil alltid være på neste kamp. Forhåpentligvis vil det gi positive utslag på ligatabellen.