Baros ikke med på søndag

Milan Baros vil ikke være i spillertroppen til FA-Cup kampen mot Portsmouth, sier Houllier på dagens pressekonferanse. Mer om Kirkland, buing, Portsmouth og Stevie G.

 

 

 

Manager Gérard Houllier gjorde det helt klart på ettermiddagens pressekonferanse at Milan Baros ikke er aktuell til søndagens kamp mot Portsmouth.  – Milan gjorde en god kamp for reservelaget i går, og scoret i tillegg et fint mål.  Han spilte en time sist, og hele kampen mot Aston Villa, og har tatt det første store skrittet på veien tilbake.  Han behøver imidlertid en kamp til for å være klar og er ikke aktuell til søndag.

 

Houllier antydet at Chris Kirkland kanskje ble kastet litt tidlig ut i kampsituasjon da han var på plass mellom stengene for reservelaget i går.  Manageren var imidlertid ikke bekymret etter at keeperen fikk en strekk i ryggen som gjorde at han kun spilte en omgang.  Houllier gjorde det klart at en røntgenundersøkelse hadde vist at det ikke var noen problemer, og at Kirky vil være med i troppen til Portsmouth om to dager.

 

Angående det store diskusjonstemaet blant Liverpools supportere i dag, det at det ble buet etter innbyttet av Igor Biscan mot slutten av oppgjøret mot Manchester City, slo franskmannen fast at han tålte å få piping rettet mot seg.  Han skjønte at reaksjonen kom som følge at det innbyttet som ble gjort, men syntes likevel synd på spilleren Igor Biscan som ble involvert direkte i alt dette.  Manageren understreket at man ikke hadde vunnet i de fire siste ligakampene, at det var svært viktig at man nå greide å sikre seg tre poeng, og at man både siste sesong og ikke minst i år hadde bitre erfaringer med å slippe inn mål på slutten.

 

På spørsmål om den kommende motstanderen i de neste to kampene, Portsmouth, var Houllier klar over at man manglet flere spillere men at de likevel ville bli en vanskelig motstander.  Det hadde ikke minst Liverpool selv erfart, og de fikk også vist i siste kamp mot Chelsea at de kunne spille bra.

 

FA-Cupen var en av de mest berømte turneringene i verden og man ville rette full fokus mot å avansere på søndag.  Han var veldig skuffet da man ble slått ut av ligacupen før jul og ønsket ikke en gjentakelse på Anfield.  En seier ville også være et løft i forhold til fremtiden og kunne bidra til at man nå greide å få i stand en rad med gode resultater fremover.

 

Houllier bekreftet at Steven Gerrard hadde spurt om å få fri fra Englands landskamp i Portugal til neste uke, men nærmest lo av antydninger om at kapteinen også kunne risikere å måtte si nei til Liverpools førstkommende kamp.  Manageren indikerte sterkt at det er svært mye som skal til for at Stevie G ikke er ute på gresset kl 17.05 på søndag.