Baros på vei tilbake

Milan Baros har knytt på seg matchstøvlene igjen, og andre angrepskrefter er også snart på plass. Jon Otsemobor kan spille mot Liverpool. John Arne Riise er med i Houlliers planer.

Angrepskvartett snart klar igjen

Milan Baros spilte i 64 minutter da reservene i går spilte 1-1 mot Newcastle, i en kamp hvor begge klubbene hadde sterke mannskap.  Tsjekkeren har ventet lenge på sitt comeback etter at han brakk benet mot Blackburn i midten av september, men nå synes 22-åringen å nærme seg førstelaget igjen med stormskritt.  Ifølge manager Houllier var den psykologisk barriere som spissen måtte bryte:  - Milan har vært fenomenal på treningene i det siste, og han har minnet oss nøyaktig om hva vi har savnet de siste fem månedene.  Jeg tror han har overvunnet det psykologiske aspektet av skaden nå.  Ankelen måtte styrkes, og smertene måtte bli borte før han kunne legge dette bak seg.  Han føler ingen smerte etter trening nå.  Forhåpentligvis vil det gå greit nå, dette var et viktig steg videre.

Ved siden av Baros spilte også Florent Sinama-Pongolle halvannen omgang på akademiet.  Tenåringen måtte forlate banen hinkende, men det skal kun være snakk om et tilfelle av krampe.  I tillegg sies det at det skal være håp om at Vladimir Smicer og Emile Heskey kan bli aktuelle for spill i neste kamp mot Bolton på lørdag.

 

Ingen klausul for Semmi

Jon Otsemobor har gått til Bolton på lån ut sesongen.  Manageren på Reebok, Sam Allerdyce, har uten tvil latt seg imponere av høyrebacken, ikke minst etter at han var Liverpools beste da klubbene spilte ligacup i desember.  – Dette er en utmerket avtale for oss.  Jon er en bevegelig spiller som elsker å bli med framover.  Han har glimrende fart og et utmerket pasningsspill.  Vi behøver å styrke vårt forsvar, og Jon vil gi økt konkurranse i denne viktige lagdelen.

Overraskende nok skal ikke Liverpool ha insistert på å ha en klausul i låneavtalen som sier at Otsemobor ikke kan spille førstkommende helg, da de helrøde altså nettopp tar turen til Bolton.

 

Houllier støtter John Arne

John Arne Riise syntes å være et klart valg på venstrebacken da Jamie Carragher ble langtidskadet tidlig i sesongen.  I de siste ukene har han imidlertid kjempet en hard kamp med Djimi Traore om å få starte i den posisjonen på førstelaget.  Nordmannen har ikke klart å følge opp den sensasjonelle debutsesongen han hadde i 2001-02, og da Carragher nylig ble helt friskmeldt igjen gikk scouseren nesten umiddelbart inn på laget.  I verste fall kan dermed sunnmøringen være et tredjevalg på backen.  Gérard Houllier avviser imidlertid at John Arne ikke er med i hans planer fremover:  - John er fortsatt en ung spiller.  Han har en tøff periode nå, og han behøver å få tilbake sin selvtillit.  Jeg kan imidlertid forsikre alle om at han er en del av Liverpools fremtid.